Οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις «οφείλουν να συντονίσουν τις δυνάμεις τους, να συγκλίνουν σε έναν ενιαίο βηματισμό, να δώσουν από κοινού τις εκλογικές μάχες το 2019 και να εγγυηθούν τη σταθερή πορεία της χώρας και του λαού προς τη δίκαιη ανάπτυξη».

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του προς το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πρωτοβουλία πολιτών «Γέφυρα».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά έχει ως εξής:

«Η κρίση άφησε μεγάλες πληγές πάνω στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Η χώρα έχει ανάγκη συνέχισης των αριστερών και προοδευτικών πολιτικών που θα αμβλύνουν τις ανισότητες, θα ενισχύσουν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και θα κλείσουν τις πληγές που άνοιξαν οι πολιτικές της ύφεσης.

Οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις έχουν ιστορικό χρέος να ανταποκριθούν σε αυτή την ανάγκη.

Οφείλουν να συντονίσουν τις δυνάμεις τους, να συγκλίνουν σε έναν ενιαίο βηματισμό, να δώσουν από κοινού τις εκλογικές μάχες το 2019 και να εγγυηθούν τη σταθερή πορεία της χώρας και του λαού προς τη δίκαιη ανάπτυξη.

Είναι απαραίτητο να υψώσουν ένα αδιαπέραστο δημοκρατικό τείχος απέναντι στο κράμα δεξιάς και ακροδεξιάς που απειλεί να γυρίσει την Ελλάδα και την Ευρώπη σε σκοτεινές εποχές.

Χωρίς ηγεμονισμούς και κακές πρακτικές από το παρελθόν.

Η πρωτοβουλία «Γέφυρα» σε αυτή την ιστορική ανάγκη ανταποκρίνεται. Την καλωσορίζουμε. Την καλωσορίζουν οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες της χώρας».