Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα επικεντρώνεται σε κεντρικό της άρθρο η Wall Street Journal, υπογραμμίζοντας ότι η υπερψήφιση του νέου πακέτου μέτρων από την ελληνική Βουλή, αποτελεί ένδειξη ότι όλες οι πλευρές είναι προσηλωμένες στο να συνεχίσουν το συγκεκριμένο δρόμο, ανεξάρτητα από το πόσο ζοφερός είναι.

Όπως σχολιάζει η Wall Street Journal, το νομοσχέδιο της Τετάρτης εγκρίθηκε με πλειοψηφία τριών ψήφων, ενώ επτά βουλευτές της κυβέρνησης συνασπισμού εκδιώχθηκαν από τα κόμματά τους λόγω παρέκκλισης της κομματικής γραμμής, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές επέρχονται με ταχείς ρυθμούς αυτές τις ημέρες στην ελληνική πολιτική σκηνή. Πριν από τρία χρόνια, το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε 160 θέσεις στην 300μελή Βουλή της χώρας, ενώ η «σφαγή» της περασμένης Τετάρτης αφήνει το κόμμα με μόλις 27 θέσεις εντός Κοινοβουλίου.

Αναφέρεται δε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξαγοράζει χρόνο, αλλά θα έρθει μια ημέρα που το αίτημά του για ψήφο μη εμπιστοσύνης κατά της κυβέρνησης συνασπισμού θα είναι κάτι περισσότερο από λεονταρισμός. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ακόμη πιο δυσάρεστα στοιχεία περιμένουν στα βουλευτικά έδρανα: Το κόμμα της Χρυσής Αυγής, έρχεται τρίτο στις δημοσκοπήσεις.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ελληνική Βουλή ψηφίζει την ερχόμενη Κυριακή για τον προϋπολογισμό του 2013. Η κυβέρνηση συνασπισμού θα επιτύχει ευκολότερα πλειοψηφία απ’ ότι την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι τα μέτρα δεν θα επαρκέσουν για να εγκρίνουν τη διετή παράταση, κόστους 30 δισ., ευρώ στο δανειακό πρόγραμμα. Η Ελλάδα και οι εταίροι της δεν έχουν εξέλθει προς το παρόν από την κόλαση αυτή, καταλήγει.