Εικόνα πλήρους διάλυσης παρουσίασε χθες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία έληξε άδοξα χωρίς ο Β.Βενιζέλος να μπορέσει να κρατήσει τη συνοχή της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος επιχείρησε να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας χωρίς όμως αποτέλεσμα ,βρέθηκε αντιμέτωπος και με αυτούς τους βουλευτές που υποστηρίζουν την υπερψήφιση των μέτρων και με εκείνους που δηλώνουν ότι δεν θα τα ψηφίσουν ,ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι πολύ χαρακτηριστικές αποχωρήσεις όπως αυτή του Μ.Κασσή ο οποίος αποχώρησε φωνάζοντας «Εγώ δεν ψηφίζω γεια σας» .

Βγαίνοντας από το κτίριο ο κ. Κασσής φανερά εκνευρισμένος φώναζε «ας συνεχίσει με αυτούς που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στο 4%».

Επεισοδιακή ήταν και η αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Κ.Σκανδαλίδη «Δεν είμαι έτοιμος να σου απαντήσω αν θα ψηφίσω» είπε στρεφόμενος στον Β.Βενιζέλο και χτυπώντας την καρέκλα του έφυγε από την αίθουσα.Ανέτοιμοι να απαντήσουν αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν τα μέτρα δήλωσαν και οι Βουλευτές Μπόλαρης ,Κουτσούκος και η κ.Τζάκρη, ενώ απουσίασε ο κ.Παραστατίδης.

Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε προκειμένου να αποφευχθεί η διάλυση της ΚΟ να τεθεί σε ψηφοφορία η στάση του κόμματος του στα μέτρα αλλά και αυτό προκάλεσε την αντίδραση πολλών στελεχών μεταξύ αυτών και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδης ο οποίος σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν απάντησε στον Β.Bενιζέλο ότι τα εθνικά ζητήματα δεν τίθενται σε ψηφοφορίες και τον κάλεσε να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την ηγετική του ευθύνη ώστε όπως είπε το κόμμα να πάει συντεταγμένο στην ψηφοφορία και να μην κινδυνεύσει η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Χαρακτηριστική του όλου κλίματος ήταν η παρέμβαση Σηφουνάκη: «Εάν πάμε έτσι στα μέτρα θα διαλυθεί η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρώην υπουργός.

Ας σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση δεν προσήλθε ο Γ.Παπανδρέου, ούτε ο Α.Λοβέρδος.