«Θα έπρεπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης να στέκεται με περισσότερο σεβασμό απέναντι στους ιστορικούς αγώνες του ελληνικού λαού για τη δημοκρατία», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, στις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου.

Και προσθέτει: «Στην προσπάθεια του, όμως, να καλύψει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησής του και να τη σώσει από την κατάρρευση, καταφεύγει, για μια ακόμη φορά, στη στείρα προπαγάνδα».

«Ο ελληνικός λαός δεν θα είναι ενωμένος για να υπακούει συντονισμένα στις επιταγές της τρόικας, όπως κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά για να οργανώσει τις αντιστάσεις του απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης. Αυτή είναι και η μόνη προοπτική ελπίδας, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μπαράζ δηλώσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές ξέσπασε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και λιμένων στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «οι μνημονιακές κυβερνήσεις παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν αποικία», ενώ από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας επικαλείται το ιστορικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού για να δικαιολογήσει τα δικά του ΟΧΙ. Το ΟΧΙ στην Ευρώπη, το ΟΧΙ στο ευρώ και το ΟΧΙ στην ενότητα του ελληνικού λαού».