Στην προαναγγελία διάθεσης κονδυλίων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, για την αγορά και τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι το 2021 -δηλαδή έως το τέλος της προγραμματικής περιόδου- προχώρησε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η σχετική πρόσκληση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ανοίξει τον ερχόμενο Ιανουάριο, σύμφωνα με τον ο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική δράση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Περιφέρεια, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

«Μιλάμε για επενδύσεις, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επενδύσεων και των επιχειρήσεων, νέες θέσεις εργασίας και φυσικά διατήρηση των υφισταμένων, για μείωση της ανεργίας, για νέο εισόδημα, για πραγματική ανάπτυξη και τόνωση της αγοράς μας», επισήμανε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η σχετική παρουσίαση θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (12/12) σε συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ παράλληλα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, ξεκινά η προετοιμασία του σχεδιασμού για το νέο ΕΣΠΑ.

«Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια και ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα που ανοίγει τόσο νωρίς τη συζήτηση για το επόμενο ΕΣΠΑ, ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι να βάλουμε τις βάσεις, με βάση τις ανάγκες της περιοχής μας, προκειμένου η επόμενη δεκαετία να συνεχίσει η Κεντρική Μακεδονία να είναι πρώτη και μια από τις πρώτες σε όλη την Ευρώπη στην αξιοποίηση των πόρων αυτών», σχολίασε ο κ. Τζιτζικώστας.

Επίσης, επισήμανε ότι το συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια αφορά το παρόν και το μέλλον της περιοχής, συνιστά μια πρώτη ανοιχτή διαβούλευση για την επόμενη προγραμματική περίοδο και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έτους 2018, για το οποίο η Περιφέρεια κατέχει τον τίτλο της Επιχειρηματικής Περιφέρειας της Ευρώπης, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος, έκανε γνωστό πως σε αυτό θα παρουσιαστούν τα έργα που γίνονται από το παρόν ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία και καλές πρακτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συμμετέχουν Έλληνες και Ευρωπαίοι ειδικοί και αξιωματούχοι.