Συνάντηση με τα προεδρεία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στα γραφεία της οδού Ρηγίλλης.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Δ. Δράκος, ανέφερε στον Α. Σαμαρά πρόβλημα δυσλειτουργίας του β’ βαθμού της αυτοδιοίκησης, λόγων οικονομικών προβλημάτων και υποστελέχωσης.

Έκανε λόγο για οικονομικό και λειτουργικό μπλακάουτ και είπε πως δυστυχώς αυτό το ζήτημα μεταφέρεται ως προίκα και στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Τόνισε δε ότι αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν όσο τον δυνατόν συντομότερα ώστε να μπορέσει ο Καλλικράτης, παρά τις ελλείψεις του, να είναι ένα αποδοτικό εργαλείο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και μέλος της ΕΝΑΕ, Γιάννης Μίχας, δήλωσε πως ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να μη μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε εκλογές μνημονίου – αντιμνημονίου.

Σε ερώτηση αν του είπε ο κ. Σαμαράς ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στον Πειραιά, απάντησε πως «το ζήτησα κι εγώ, αλλά δεν μου το είπαν ακόμα. Ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να μου το πει, αλλά δεν μου το είπε».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, ανέφερε ότι παρουσίασε στον Αντώνη Σαμαρά τους κινδύνους που υπάρχουν λόγω της υποχρηματοδότησης που προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο για την επόμενη τριετία.

Ερωτηθείς για την αρνητική απάντηση του κ. Καμίνη στην πρότασή του για ντιμπέιτ των δύο, απάντησε ότι θα υπάρξουν και στρογγυλά τραπέζια με όλους τους υποψηφίους, αλλά είθισται να γίνεται και αντιπαράθεση των δύο.