Απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές στον τομέα της υγείας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί η τρόικα σε μια επίδειξη απόλυτης σκληρότητας και εμμονής στις άκριτες περικοπές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbeast.gr τα υπουργεία που βρίσκονται στο στόχαστρο είναι το Υγείας, το Άμυνας και το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Με τις απαιτήσεις των δανειστών να ξεπερνούν και το πιο ευφάνταστο σενάριο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οδηγήθηκε σε ναυάγιο και ο κυβερνητικός συνασπισμός περνά από την κρισιμότερη φάση του με τους κ. Κουβέλη και Βενιζέλο- παρά τον αιφνιδιασμό που υπέστησαν στην χθεσινή σύσκεψη- να επιμένουν στις κόκκινες γραμμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε χθες τους πολιτικούς αρχηγούς ότι η τρόικα είναι αμετακίνητη, δεν δέχεται καμία συζήτηση περί ισοδυνάμων.

Το μόνο που φαίνεται να παραχωρεί είναι λίγος χρόνος κι αυτός όχι πολύς αφού το πακέτο θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί πριν το έκτακτο Eurogroup της 14ης Σεπτεμβρίου.

Η τρόικα αμφισβητεί μέτρα ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ , εκ των οποίων τα 750 εκατ. ευρώ προέρχονται από την Δημόσια Διοίκηση και τα υπόλοιπα από την Άμυνα και την Υγεία ενώ παράλληλα απορρίπτει όλα τα ισοδύναμα που παραθέτει η ελληνική πλευρά.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με καταγεγραμμένοι το αδιέξοδο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός συναντάται σήμερα με την τρόικα και μεθαύριο με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σε μια τελευταία ίσως απόπειρα διαπραγμάτευσης.

Πάντως ορίστηκε νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων για την Τετάρτη αν και θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι οι «εκκρεμότητες» θα είναι ακόμα πολλές, κάτι που θα βάλει σε δοκιμασία τον κυβερνητικό συνασπισμό.