Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του οικονομικού επιτελείου του υπουργείου, του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α.Μανιτάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το καίριο ζήτημα του μέτρου της εφεδρείας στο Δημόσιο, αλλά και η εξοικονόμηση δαπανών.

«Επεξεργαζόμαστε όλες τις δυνατότητες και όλα τα σενάρια», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανιτάκης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τονίζοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι στο πλαίσιο νομιμότητας και της συνταγματικότητας, αναφερόμενος σαφώς στο θέμα της εφεδρείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο άμεσος στόχος είναι οι περίπου 45.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που αναμένοεται να ακολουθηθούν για την κάλυψη του πακέτου 11,5 δισ, θα συγκεκριμενοποιηθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου και θα οριστικοποιηθούν αμέσως μετά.

Νωρίτερα, σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ, με θέμα την φοροδιαφυγή, τονίστηκε ότι θα γίνουν άμεσες δράσεις, με φόντο και τα νεότερα στοιχεία του ΣΔΟΕ, ότι το ποσοστό φοροδιαφυγής φτάνει το 55% στα νησιά. Στόχος είναι μάλιστα η εξεύρεση 3 δισ. μόνο από φοροδιαφυγή σε βάθος τριετίας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αποστέλλεται στην τρόικα το κείμενο με τις βασικές κατευθύνσεις για τις περικοπές δαπανών της διετίας 20123 -2014 ύψους 11,5 δισ. ευρώ, προκειμένου τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ να γνωμοδοτήσουν για τη σύνθεση των μέτρων.