Θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, και η οποία θα μεταδοθεί στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στην νέα εικόνα που θέλει να παρουσιάσει το κόμμα, ηγέτης δεν θα πρέπει να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά «ένας τριαντάρης», όπως είπε.

Εξάλλου, ασκεί κριτική στην περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, αναφέροντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν μπορούσε να ελέγξει» τους βουλευτές του.

Σκληρότατη είναι και η κριτική που ασκεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι ουσιαστικά αυτό που προτείνει το κόμμα και τα στελέχη του, είναι «να προχωρήσουμε προς την σοσιαλιστική επανάσταση».

Αίσθηση προκαλεί πάντως ή «παρομοίωση» του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα με την Χρυσή Αυγή. «Γιατί όταν ασκεί βία η Χρυσή Αυγή είναι καταδικαστέα και όταν ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα όργανά του είναι επαινετέος;», αναρωτιέται.

Μάλιστα, σημείωσε ότι πρόκειται για κόμμα «μη δημοκρατικό», αλλά με διαφορετικό στυλ από το κόμμα Μιχαλολιάκου.

Τέλος, προσπάθησε να τεκμηριώσει τη γνωστή πλέον φράση του «μαζί τα φάγαμε», αναφέροντας ως παράδειγμα ότι ελάχιστοι από τους Έλληνες ζητούν απόδειξη σε κάθε τους συναλλαγή.