Χειροκροτήματα στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Ευρωβουλευτές επιχείρησαν να ταχθούν κατά της συμφωνίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:39
13/06/2018
Χειροκροτήματα στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ
5
loading

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το όνομα της γείτονος, που ανάγνωσε ο αντιπρόεδρός του, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι μόνο σημαντική για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι ήδη ο πρόεδρος της ΕΕ, κ. Τουσκ, η Κομισιόν, καθώς και ο ΟΗΕ χαρακτήρισαν τη συμφωνία ιστορική και μεγάλη νίκη της διπλωματίας και πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σταθερά επιδίωξε, όλα αυτά τα χρόνια, «μια τέτοια συμφωνία, αμοιβαία αποδεκτή και από τις δύο χώρες». «Το πιστοποιούν τα ίδια τα δεκάδες ψηφίσματα που έχουμε εγκρίνει με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και συναίνεση όλων των πολιτικών ομάδων» είπε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια από την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών όταν κάποιοι ευρωβουλευτές επιχείρησαν να ταχθούν κατά της συμφωνίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Έτσι δημοκρατικά

  Με γιουχαϊσματα να εμποδιστεί η έκφραση αντιρρήσεων για την εξευτελιστική συμφωνία . Μέσα στο ίδιο το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όλα αυτά. Σαπίλα σκέτη

 2. avatar Παπαμικρουλης πάντα (και πάλι χωρίς τόνο)

  Θαυμάστε εκπρόσωπο ρε... έχει ξεφύγει τελείως ο αντιπρόεδρος! Προεξοφλεί και το αποτέλεσμα της συμφωνίας κατά το θέλει η [..] να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει...
  +==+εκ της 5ης ολομέλειας του ΚΚΕ (απόφοιτος)

 3. avatar Σιγουρσ

  Σιγουρα οι ευρωβουλευτές που διαφώνησαν θα ήταν της ΝΔ.Η λάθος αντιμετώπιση από τον Κουλη οδηγει τη ΝΔ σε απομόνωση και σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου.

 4. avatar Sotiris

  Δεν θα πω κάτι, απλά το να κραυγάζουν κάποιοι για την εν λόγω παραχώρηση ψυχής της Ελλάδας, ή αυτοί ή οι Καραμανλής Κ. + Παπανδρέου Α. είναι/ήταν εχθροί ή και προδότες της Ελλάδας ΜΑΣ !

  1. avatar Δεν είναι απαραίτητα προδότες…

   Έχε υπ'όψιν ότι δεν καίγονται οι υπόλοιποι όπως εμείς, φυσιολογικό είναι. Ούτε εσύ ή εγώ θα πολυσκοτιζόμασταν για παρόμοιες διαφορές μεταξύ άλλων λαών (που υπάρχουν)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει