«Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας μπορεί να κρίνει το μέλλον των νεότερων γενιών στην Ελλάδα και να επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις στην Ευρώπη» ανέφερε, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι αναγκαίο να παραδεχθούμε ότι η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα αν όλοι μας βάζαμε στην άκρη τις διαφορές μας και δουλεύαμε από κοινού για το καλό της πατρίδας», πρόσθεσε.

Ο κ. Πικραμμένος τόνισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση αντιμετώπισε πολύ δύσκολα προβλήματα αναφέροντας ενδεικτικά μεταξύ άλλων τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, την εξεταστική περίοδο για δεκάδες χιλιάδες μαθητές, την κρίση στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου «που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», μια διαφαινόμενη κακή σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό, μια επικίνδυνη αδράνεια σε κρίσιμους τομείς του κράτους όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, «επικίνδυνα φαινόμενα αυτοδικίας που δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο και εντείνουν τη δυσπιστία απέναντι στις αρχές, τον κίνδυνο ενός black out στην αγορά ενέργειας λόγω των σημαντικών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις».

Παράλληλα, ζήτησε από κάθε υπουργό να προχωρήσουν σε έναν αναλυτικό απολογισμό έργου για το χώρο ευθύνης τους ώστε να παραδώσει στον συνάδελφο που θα τον διαδεχθεί την προσεχή εβδομάδα έναν πλήρη ενημερωμένο φάκελο. Όπως είπε, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην αναλυτική παρουσίαση των κρίσιμων εκκρεμοτήτων που απαιτούν πολιτικές αποφάσεις τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.