Η «Δημιουργία ξανά» κρατάει χαμηλούς τόνους για την αποχώρηση του μέλους της, Μάνου Επιτροπάκη, η οποία έγινε στον απόηχο της σύμπραξης με το κόμμα της Δράσης του Στέφανου Μάνου. Είχαν προηγηθεί τέσσερις αποχωρήσεις μελών του πολιτικού συμβουλίου, οι οποίοι όμως παραμένουν μέλη του κόμματος.

Αυτό που δεν μπορούν να «καταπιούν» ορισμένοι από τη «Δημιουργία ξανά», όπως αναφέρουν στελέχη της, είναι ότι η σύμπραξη με τη Δράση έγινε πολύ γρήγορα αν και ελήφθη θεσμικά η απόφαση από την Εθνική Επιτροπή με απόλυτη πλειοψηφία.

Δεν μπορούν επίσης να δεχθούν την «αθέτηση» του συνθήματος «πολιτική χωρίς πολιτικούς», λόγω ακριβώς αυτής της συνεργασίας, αλλά όπως αναφέρουν, οι στιγμές για τη χώρα είναι κρίσιμες και «επιβάλλουν συνεργασίες».

Ως προς τις απαξιωτικές δηλώσεις εκ μέρους του κ. Επιτροπάκη, για τον πρόεδρο του κόμματος Θάνο Τζήμερο, ότι λαμβάνει τις αποφάσεις του με τον οδηγό και τη γραμματέα του, από τη Δημιουργία ξανά! απαντούν ότι ο κ. Τζήμερος δεν έχει επαγγελματία οδηγό, αλλά τον συνοδεύει και οδηγεί συχνά ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Σταύρος Κωστάκης. Ως προς τη γραμματέα του, την Κατερίνα Κοσκινά, η απάντηση είναι ότι είναι εθελόντρια, από τα πρώτα στελέχη της Δημιουργίας ξανά! και πρώτη σε σταυρούς στην εκλογική της περιφέρεια.