«Δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό από τις συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής και η όλη μεθόδευση ήταν μόνο επικοινωνιακή» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της επιτροπής για την υπόθεση Novartis, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης.

«Τα λεγόμενα της κυβέρνησης αποτελούν τον ορισμό της παραπλάνησης» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι το κόμμα του αισθάνεται δικαιωμένο που δεν είχε συμμετοχή στη σύνταξη του πορίσματος της επιτροπής.

«Αποχωρήσαμε από την επιτροπή γιατί δεν θέλαμε να συμπράξουμε. Το πόρισμα είναι γραμμένο στο πόδι και κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί στο μέλλον» τόνισε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμούσε να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά επεδίωξε τη διαιώνιση του κατηγορητηρίου, ενώ έκανε λόγο για «μεθόδευση και απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης ή της Βουλής», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, «η κυβέρνηση επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό με στόχο τη συγκάλυψη ενός εγκλήματος που πρόκειται να διαπράξει γύρω από το αποκαλούμενο Σκοπιανό, το όνομα και την ιστορία μας». «Θα ψηφίσουμε “παρών” ή θα αποχωρήσουμε» κατέληξε.

Εξάλλου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός, στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι «όλο το πολιτικό σύστημα εμπλέκεται στα ίδια σκάνδαλα και είναι το ίδιο μαγαζί».

«Όλοι ομολογούν ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο, αλλά ακόμη και αν δεν εμπλέκονται άμεσα δεν έχουν καμία ευθύνη;» διερωτήθη ο κ. Λαγός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.