Στυλιανίδης: Η σιωπή του Καραμανλή κάνει περισσότερο θόρυβο

«Συμβολίζει σήμερα την εθνική συνεννόηση, αλλά, ενδεχομένως και την ελπίδα της προοπτικής του αύριο»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:00
15/05/2018
Στυλιανίδης: Η σιωπή του Καραμανλή κάνει περισσότερο θόρυβο
30
loading

Για «δικαίωση» του Κώστα Καραμανλή και της διακυβέρνησης του μίλησαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης, σημειώνοντας ότι είναι «παρών», στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της Σοφίας Λουκέρη, με τίτλο «Στόχος τους η Ελλάδα, Κώστας Καραμανλής, το τελευταίο εμπόδιο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».

«Το βιβλίο μας δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσουμε ξανά τα αίτια του πολέμου που δέχτηκε και πολλές φορές συνεχίζει να δέχεται ο Κώστας Καραμανλής», είπε ο κ. Στυλιανίδης και συνέχισε: «Ο Κώστας Καραμανλής, από οποιονδήποτε ρόλο τον έταξε η πατρίδα και η παράταξη έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό και δεν δίστασε να πάρει δύσκολες αποφάσεις οι οποίες είχαν πρόσημο και εθνικό και λαϊκό. Η αναφορά του Κώστα Καραμανλή δεν ήταν ποτέ οι τρόικες, οι δανειστές, τα συμφέροντα, ήταν πάντα τα συμφέροντα του λαού και του έθνους. Το βιβλίο αναφέρεται σε μια σειρά από γεγονότα που τότε προσδιόρισαν τις εξελίξεις και που έδειξαν ότι η Ελλάδα είχε μεταβληθεί σε ένα πεδίο σύγκρουσης όχι μόνο συμφερόντων τοπικής διαπλοκής αλλά και διεθνών συμφερόντων. Η δεξιοτεχνική ισορροπία που κράτησε ο Κ. Καραμανλής και οι τολμηρές κινήσεις που έκανε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό άνοιξαν το δρόμο για πάρα πολλά πράγματα. Γι αυτό και μέσα από μια ισοπεδωτική κρίση ο Κ. Καραμανλής είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που βγαίνει όρθιος και συνεχίζει να έχει την εκτίμηση και τον σεβασμό των αντιπάλων, την αγάπη και την εμπιστοσύνη των φίλων και συμμαχητών».

Υπουργός της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θυμήθηκε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως ξεκίνησε μια προσπάθεια από όταν διεκδίκησε την αρχηγία της Ν.Δ και σημείωσε: «Δεν υπολογίσαμε κόστος, κόπο και θυσίες. Δεν φοβηθήκαμε να συγκρουστούμε με συμφέροντα, δεν υποταχθήκαμε σε νταβατζήδες, δεν υποχωρήσαμε ούτε χιλιοστό σε θέματα πατριωτικά, ακόμα κι αν ξέραμε ότι θα το πληρώσουμε ακριβά αυτό, τόσο πολιτικά όσο και προσωπικά».

Η σιωπή του Καραμανλή κάνει περισσότερο θόρυβο

Επισήμανε ότι «αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά από την εξουσία» και αφού τόνισε πως «επέλεξε απολύτως συνειδητά τη σιωπή, όσο δύσκολο κι αν ήταν απέναντι στην αδικία που του στέρησε τον πολυτιμότερο συνεργάτη του και φίλο του, τον Γιάννη Αγγέλου, και κόντρα σε όλη τη θύελλα λάσπης που εκτόξευσαν μετά το 2009 εναντίον του και εναντίον των συνεργατών του, όχι μόνο οι αντίπαλοι αλλά και άσπονδοι φίλοι», παρατήρησε: «Σε μια εποχή πολιτικής φλυαρίας, σε μια εποχή τηλεπωλήσεων, άγονων και αθέμιτων προσωπικών και μικροκομματικών αντιπαραθέσεων αποδεικνύεται τελικά ότι η σιωπή του Καραμανλή κάνει περισσότερο θόρυβο. Διερωτώνται πολλοί γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής. Απαντώ. Όταν το 2009 περιέγραψε με ειλικρίνεια την κατάσταση, τον ακούσατε;»

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι σήμερα ο Κώστας Καραμανλής «συμβολίζει την εθνική συνεννόηση και όχι μόνο μια λαμπρή προσπάθεια του χθες, αλλά ενδεχομένως και την ελπίδα της προοπτικής του αύριο» και στη ερώτηση τι κάνει σήμερα απάντησε: «Αγαπάει την παράταξη του και αγωνίζεται για την ενότητα της. Στηρίζει με όλη του τη δύναμη τον αγώνα που δίνει σήμερα η Ν.Δ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πολιτική αλλαγή».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας

«Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια σε αυτή τη χώρα για τον Κώστα Καραμανλή και τη διακυβέρνηση του», τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν βουλευτής της Ν.Δ. στην α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

«Μέσα από το βιβλίο ξεκάθαρα και χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας η προσωπικότητα, το ήθος κι οι αξίες του Κώστα Καραμανλή, αλλά και το μεγάλο του όραμα για μια Ελλάδα ενωμένη, για μια Ελλάδα της συνεργασίας και της ομοψυχίας, για την Ελλάδα όλων των Ελλήνων, ανεξαιρέτως», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Χαρακτήρισε το «σκάνδαλο Βατοπεδίου» ως «τη μεγαλύτερη σκευωρία» σε βάρος του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του και αναφέρθηκε στις μεγάλες παρακαταθήκες του, όπως: Η επισφράγιση της εθνικής συμφιλίωσης με την πρόταση και την εκλογή, από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, του Κάρολου Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η σταθερή και αταλάντευτη προσήλωση του στην συνεννόηση, τη σύνθεση και τη συναίνεση, που λείπει σήμερα από την Ελλάδα και αν υπήρχε η χώρα θα είχε βγει γρηγορότερα από την κρίση. Η στρατηγική του μεσαίου χώρου. Ο λόγος της υπευθυνότητας, του ρεαλισμού και της αλήθειας.

Ο Ηλίας Κουσκουβέλης

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008 και στη στάση του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στάθηκε ο κ. Κουσκουβέλης, λέγοντας ότι ενημέρωσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη υπογραμμίζοντας την «κόκκινη γραμμή», ενώ παρατήρησε πως την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι στο εσωτερικό της Ελλάδας και από τον ίδιο χώρο εξέπεμπαν «διαφορετικά μηνύματα» προς το εξωτερικό, όπως κάνουν και σήμερα, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί αυτούς που κάνουν τη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Αυτό που πέτυχε ήταν να ληφθεί η απόφαση του ΝΑΤΟ που έλεγε ότι τα Σκόπια δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ αν δεν υπάρξει προηγουμένως συμφωνία με την Ελλάδα.

«Σε αυτή την απόφαση του Βουκουρεστίου έρχεται και στηρίζεται σήμερα η πολιτική των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται εν εξελίξει και πάνω σε αυτή τη θέση βρίσκουμε εκείνα τα επιχειρήματα τα οποία χρειάζονται να συνεχίσουμε παραπέρα», είπε ο κ. Κουσκουβέλης.

Πρόσθεσε πως στη σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ που υπήρξε τότε στο τραπέζι δεν ήταν η λέξη «Μακεδονία», αλλά ήταν του στιλ «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία», που να ισχύει «erga omnes», επικαλούμενος δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή.

«Τώρα το τι εξέπεμπαν κάποιοι από την Ελλάδα, που συνεχίζουν να εκπέμπουν και σήμερα, και δεν λέω αυτούς που είναι υπεύθυνοι των διαπραγματεύσεων, σε άλλους αναφέρομαι και είναι δικό τους θέμα...», σχολίασε ο κ. Κουσκουβέλης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

30
σχόλια
 1. avatar ΠΚ

  Δυστυχως αυτη ειναι η μοιρα μας
  Τη σφραγιδα της χρεωκωπιας στη χωρα μας την εβαλε ο καραμανλης στα πεντε χρονια δηπλασιαζοντας το χρεος λογω πληρους ανικανοτητας και οι οπαδοι του τον θεωρουν Εθνικο καιφαλαιο.Το ιδιο και ο γιωργος μας φτωχυνε ολους με τα μνημονια και οι οπαδοι του τον θεωρουν και αυτον Εθνικο καφαλαιο.
  Με τις υγειΑς μας

 2. avatar Αναρχοαυτόνομος

  Αυτό που όλοι όσοι εμπλέκεστε στα σκάνδαλα μιλάτε πάντα μα πάντα για σκευωρίες με ξεπερνάει...

 3. avatar mnimwn

  Συμφωνώ με τον Στυλιανίδη , ΄και για αυτό ας τον συμβουλέψει να μιλήσει γιατί μας ξεκούφανε δεν αντέχουμε άλλο .

 4. avatar ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ

  ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ [ δεν μπορεις να μιλησεις , Αρα η σιωπη ΧΡΥΣΟΣ ] μιλανε τα Μαχαιροπηρουνα επι των ΚΟΨΙΔΙΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. avatar Συμπεριφορά ενόχου

  Η σιωπή είναι χρυσός. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για τους πανταχού παρόντες φλύαρους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Ποιοί είναι; Εμφανίζονται κυρίως στο Σκάι και τα παραρτήματα. Είναι θρασείς, κατηγορούνται για μίζες από τη Novartis και λένε συνεχώς ανοησίες. Ασφαλώς τους γνωρίσατε.

 6. avatar θορπ

  Τα Capital control μας έσωσαν οι προηγούμενοι ήταν άχρηστοι και ανίκανοι πολιτικάντηδες που δεν μπορούσανε να πουλήσουν τίποτα ήταν τόσο δειλοί που με ένα ντου έβαζαν την ουρά στα σκέλια, μας εδωναν δάνεια και τώρα τραβάμε τις [...] μας !

  1. avatar θόρπ

   είταν δικαιο Έγινε πράξη ○↑○

 7. avatar Antaios

  Ναι, σαν την κούφια π[..]δή!

  1. avatar Γιοχάνες-Πέτρος Λ.

   αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα....εισαι θεουλης απλα εσυ!

 8. avatar Lxi

  Ο ολιγιστος των Καραμανλιδων ειναι μαζι με τον Σημιτη οι κυριοι υπευθυνοι για την χρεοκοπια και καταστροφη της χωρας μας. Ειδικα ο πρωτος ειχε την χρυση ευκαιρια να σωσει την πατριδα απο τα ερειπια που αφησε ο Σημιτης και αυτος τα εκανε πολυ χειροτερα. Αυξησε το δημ. χρεος, διορισε χιλιαδες στο δημοσιο ξεπερνωντας τους 900χιλ οι υπαλληλοι του δημ. τομεα. Αυξησε υπερμετρα τους μισθους των Δ.Υ. Χαρακτηριστικα εφτασε η ΕΡΤ να εχει επι των ημερων του 6.500 υπαλληλους και με μισθους σε δημοσιογραφους για καμμια σανταρια ατομα απο 240.000 € εως 345.000€ το ετος. (Π.χ Λυριτζης-Οικονομου)..
  Τωρα εαν θελουν καποιοι οπως ο Στυλιανιδης, να τον ξαναφερουν να συνεχισει το εργο που αφησε ημιτελες, ευχαριστουμε αλλα δεν θα παρουμε.

 9. avatar Yiannisg

  Νομίζω ότι για το συγκεκριμένο θέμα \"κάτι σοβαρό παίχτηκε\"...
  Κάτι που δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που περνάμε τα τελευταία 30-35 χρόνια από τους πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν....
  Κάτι που εμείς οι απλοί πολίτες δεν μπορούμε και δεν κάνει να μάθουμε.....
  Αυτό πιστεύω.....κάτι συνέβη

 10. avatar Ρε συ….

  ... πίστεψέ με κοντεύουμε να ξεχάσουμε την ύπαρξή του, από την πολλή ησυχία !!!

 11. avatar Sotiris

  έλα ...... συμμαζέψου κι εσύ σαχλαμάρα .......

 12. avatar Stateless

  Θα μας τρελάνουν αυτοί.
  Ο Σημίτης σε 8 χρόνια (1996-2004) το χρέος το ανέβασε 80 δις. (δηλαδή από 100 στα 180 χονδρικά) ενώ ο Κωστάκης σε 6 χρόνια σκαρτα (2004-2009) το ανέβασε κατά 120 δις. (από τα 180 στα 300 δις).
  Αυτά λένε οι αριθμοί.
  ΥΓ γι αυτό λέω ότι ο ΓΑΠ ήταν ο καλύτερος.

  1. avatar Αναρχοαυτόνομος

   Ο Τζέφρι του \"λεφτά υπάρχουν\"; Χαχαχα... Αυτός που μας έβαλε στα μνημόνια; Γι αυτόν μιλάμε; Πες μας ότι τον ψήφισες κιόλας...

   1. avatar Lxi

    Aγαπητε Αν/με ,θα διαφωνησω εδω μαζι σου. Εκει που μας ειχαν φτασει ο Ραφηνιωτης και ο Σημιτης ,ακομη και αν κατεβαινε ο ιδιος ο Θεος ,δεν θα μπορουσαμε να γλυτωσουμε τα μνημονια και την χρεοκοπια. Ειχαμε φτασει στο Αμην.
    Σε διαφορετικη περιπτωση θα επρεπε να εγκαταλειψουμε την ΕΕ και το Ευρω ,με οτι συνεπειες θα ειχαν αυτα για μια ηδη διαλυμενη και κατεστραμενη χωρα.
    Και δεν ξερω αν ο stateless τον ψηφισε ,αλλα εγω ως μη χειρον βελτιστον την δεδομενη τοτε στιγμη τον ψηφισα.

    1. avatar Αναρχοαυτόνομος

     Ε όχι και να μου βγάλετε αθώο τον Τζέφρι που εσκεμμένα καθυστερούσε να κάνει ενέργειες μήνες για να μας παραδώσει σε Γερμανού και ΤΧΣ.

   2. avatar Stateless

    Α καλά. Εσύ κοιτάς το χάπι και όχι την ασθένεια. Δηλαδή σα κάποιος με καρκίνο να διαμαρτύρεται για τη χημειοθεραπεία.
    Εγώ πολύ θα το ήθελα να μην δανειζόταν από το ΔΝΤ. Στο εξωτερικό ζω εδώ και 15 χρόνια.
    Όσο για το \"λεφτά υπάρχουν\"
    Σωστά! Που να φανταστεί ότι ο άχρηστος Βούδας σε 6 χρόνια (σκαρτα) θα άδειαζε την Ελλάδα από λεφτά?
    ΥΓ ξεχνάς ότι άλλος είχε το ταμείο όταν ο ΓΑΠ το έλεγε.

    1. avatar colonel Roy Mustang

     Φίλε Stateless,σωστά.Επίσης οι κύκλοι του πλαδαρου κάνουν τον θόρυβο,και τον ισχυρισμό περί του \"σχεδίου Πυθία,για την δολοφονία\" του χοντρού. Όμως πήραμε είδηση τον Γιώργο Παπαχρηστο,στα Νέα:Αποδεικνύεται τώρα,ότι ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο πράγμα.Ήταν κατά φαντασίαν!

  2. avatar Αχίλλιος- Παχώμιος Κ.

   για πολλοστη φορα ολοσωστος φιλε στέιτ! πες τα!

  3. avatar Lxi

   Εχεις δικιο stateless ηταν παντελως ανικανος, παρ´οτι εκανα το λαθος και τον τον ψηφισα. . Και εγω συμφωνω για τον Γαπ, οτι αυτος τουλαχιστον προσπαθησε και ηταν πολυ καλυτερος ,αλλα οποιος και να γινοταν πρωθυπουργος τοτε, αλλα νομιζω και τωρα ,λιγα πραγματα μπορει πλεον να κανει.

   1. avatar Lxî

    τελικά είμαι γελοίο τροΛάκη ...θέλω μμόννον καραΝίκο°•○●

    1. avatar Αχίλλιος- Παχώμιος Κ.

     κυρ καλτσιδη μου εσυ που εχεις λυσσαξει τις τελευταιες μερες.....ρε, συ , πως κανεις αυτα τα ωραια σχεδιακια με τις τελιτσες στο τελος???

     1. avatar Lxi°•○●

      μέσα στο χάος της ανωνυμίας είναι το τάμτάμ μου °•○●

     2. avatar Lxi

      Εαν εννοεις αχιλλιε τον κρις καλτς σιγορα δεν ειναι αυτος. Αυτος ο συγκεκριμενος με τις τελιτσες ,ειναι απαιχτος στην γελοιοτητα του.

     3. avatar Lxi°•○●

      με κούρασε η σοφία σου◆◆◆

    2. avatar Lxi

     Καλα βρε τρολλακι στα εικοσι σχολια, τα δεκα εννεα πλεον ειναι κατα των δικων σας και εσυ τα βαζεις καθημερινα μονο με εμενα.
     Τοσο πολυ με αγαπας?

 13. avatar Δεν σας πιστεύει κανένας πια μόνο οι βλακες

  Χάχα χάχα έπεσε σε λήθαργο από τις πολλές μακαρονάδες

 14. avatar Κώστας Χ.

  Το 2009 που περιέγραψε με ειλικρίνεια την κατάσταση ο Κ. Καραμανλής, ΔΕΝ τον \"άκουσαν\"!!!!!!
  Η ΝΔ όμως ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ από το 2004 ως το 2009 ! ΑΡΑ , ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!

  1. avatar τριαλαρο

   θα συμφωνήσω μαζί σου εν μέρει, αλλά δεν ξέρουμε και τι έκανε ακριβώς. Σε κανα 20αρια χρόνια από την διακυβέρνηση του θα μάθουμε.
   Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα μνημόνια όχι τόσο από την διακυβέρνηση την τελευταία της ΝΔ, αλλά πρέπει να πάμε πιο παλιά δεκαετία 80-90 το κακό το μεγάλο εκεί έγινε. Από τη μια πλευρά το Πασόκ με τις μίζες εκατομμυρίων και με τα υπέρογκα δάνεια που έδινε η ΕΟΚ τότε, από την άλλη η ΝΔ που δε μπορούσε να διατηρήσει κυβέρνηση , αυτά τι νομίζεις κάνανε καλό? Τα δάνεια τα τότε πληρώνουμε τώρα. Γιατί το δάνειο φίλε είτε έτσι είτε αλλιώς το πληρώνεις και με τόκους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει