«Οι προσαρμογές θα πρέπει να είναι τόσο στον αριθμητή -και ο αριθμητής περιλαμβάνει είτε το έλλειμμα, είτε το χρέος, άρα δημοσιονομικές πολιτικές- όσο και στον παρονομαστή, που είναι το ΑΕΠ και εδώ περιλαμβάνονται πολιτικές για την ανάπτυξη.

Χρειάζονται μέτρα ταυτόχρονα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Εσωτερική υποτίμηση δεν έχουμε, γιατί η εσωτερική υποτίμηση θα πρέπει να συνδυάζει και μείωση τιμών. Έχουμε μείωση μισθών, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από μείωση τιμών», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπογράμμισε πως «αυτό που χρειάζεται να γίνει άμεσα από την καινούρια κυβέρνηση, την επόμενη μέρα, είναι να κινηθούμε σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις: τροποποίηση, υλοποίηση, εμπλουτισμός.

Τροποποίηση πολιτικών που έχουν αποδειχτεί οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες – παράδειγμα οι χαμηλές συντάξεις, τα πολυτεχνικά επιδόματα – υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, όπως είναι ο εξορθολογισμός του κράτους και το ρυθμιστικό- ανταγωνιστικό πλαίσιο των αγορών και ο εμπλουτισμός των πολιτικών, με μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας».