Τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, που δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, αποδίδοντας στην κυβέρνηση τεράστιες ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας.

«Ενώνω την αγωνία και τη φωνή μου με αυτή των πολιτών της χώρας που είναι καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών και βιώνουν την ανασφάλεια από την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων. Εισβάλουν στα σπίτια ανύποπτων πολιτών, ανεξάρτητα εισοδήματος και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους» ανέφερε η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της.

Η κ. Γεννηματά τόνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παράλληλα ότι «είναι πρωτοφανές, σε ευρωπαϊκή χώρα, να απελευθερώνονται μαζικά χιλιάδες ποινικοί κρατούμενοι, ακόμα και επικίνδυνοι εγκληματίες χωρίς καμιά πρόνοια για την επόμενη μέρα».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «είναι δικαιολογημένη η οργή για τους υπουργούς της [κυβέρνησης] που προκαλούν με δηλώσεις για μείωση της εγκληματικότητας. Ούτε τσίπα ούτε ντροπή…», λέγοντας ότι το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στη δουλειά, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο.

«Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το διασφαλίσει. Με σχέδιο, δράση, πράξεις και όχι λόγια», υπογράμμισε.

Θεοδωράκης: Μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας

Για άλλη μια «μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία», κάνει λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή τον θάνατο του επιχειρηματία Α. Σταματιάδη που είχε τραυματισθεί σοβαρά σε επίθεση στο σπίτι του από κακοποιούς.

«Δεν άντεξε τελικά ο Αλέξανδρος Σταματιάδης. Άλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία. Άλλη μια θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας υπουργών τύπου Τόσκα & Παρασκευόπουλου. Συλλυπητήρια στη γυναίκα, τα τρία παιδιά του, τους φίλους του», γράφει ο επικεφαλής του Ποταμιού.