Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης κινήθηκε η κατάθεση- εξέταση από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Επίθεση στον τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, έκανε πριν από λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας. Συγκεκριμένα, τον κατηγόρησε για την υπόθεση της συγκάλυψης. «Ευθύνεστε για πράξεις συγκάλυψης. Τρεις φορές δεν στείλατε στη Βουλή τη δικογραφία για το Βατοπέδι, ούτε δείξατε την ίδια ευαισθησία, όταν απέδρασαν οι Καραβέλας και Χριστοφοράκος, ούτε όταν ακούγονταν τα περί συγκάλυψης», είπε χαρακτηριστικά.

Από τη πλευρά του, ο Γιώργος Σανιδάς αντέδρασε, χτυπώντας το χέρι στο έδρανο, και πρόσθεσε ότι τα πορίσματα του Ζορμπά έμοιαζαν με εκθέσεις ιδεών και σοφίσματα και για το λόγο αυτό δεν τα έλαβε υπόψη. Ο πρώην εισαγγελέας του Α.Π. διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε τηλεφωνική ή άλλη επικοινωνία με τον κ. Ζορμπά για το θέμα των λογαριασμών Γ. Παπαμαρκάκη.

Η εναρκτήρια κατάθεση του πρώην εισαγγελέα διήρκεσε δύο ώρες και ήταν εξαιρετικά λεπτομερειακή και βασισμένη σε αποκλειστικά νομικά επιχειρήματα, αντίκρουσης της κατάθεσης του επίσης πρώην εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά.