Εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα στην Ιπποκράτους για τον Γ. Ραγκούση και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευ. Βενιζέλος ετοιμάζεται να θέσει στα κομματικά όργανα ακόμα και θέμα μη συμμετοχής τους στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα συζήτησαν χθες οι τρεις άνδρες (σε κοινή συνάντηση) όπου κατά πληροφορίες τόσο ο κ. Ραγκούσης όσο και κ. Παπακωνσταντίνου δεν κατάφεραν να αποσπάσουν το «ναι» του κ. Βενιζέλου για τη συμμετοχή τους, ο πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας και ο δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του υπολοίπου Αττικής.

Στη σύσκεψη της εκλογικής επιτροπής με τη «στενή» της σύνθεση που ακολούθησε οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη (συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Α. Λοβέρδος, ο Δ. Ρέππας, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Μ. Χρυσοχοίδης, ο Π. Ευθυμίου, η Φώφη Γεννηματά ) υποστήριξαν ότι ο κ. Ραγκούσης δε γίνεται από τη μία να μη συμφωνεί με μία κυβερνητική (και όχι πρωτοβουλία βουλευτών) όπως η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και να μην παραιτείται από μόνος του, ενώ από την άλλη όλοι έθεσαν θέμα δικής του διαχείρισης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν γραμματέας του κόμματος.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στην μεταξύ τους συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος ρώτησε ανοικτά τόσο τον κ. Ραγκούση όσο και τον κ. Παπακωνσταντίνου τι διαχείριση γινόταν στο ΠΑΣΟΚ όταν εκείνοι ήταν στα πράγματα και το χρέος του κόμματος έφτασε τα 150 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως – όπως τουλάχιστον λένε οι συνεργάτες του – να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν στην επόμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου (κατά πάσα πιθανότητα αύριο) ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στελέχη προσκείμενα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ παραδέχονταν και τούτο: Ότι εφόσον σχεδόν χωρίς όρους και προϋποθέσεις απηύθυνε προσκλητήριο επιστροφής των διαγραφέντων, τώρα είναι δύσκολο για τον ίδιο να προχωρήσει με αποκλεισμούς…

Πάντως, κυρίαρχο είναι το κλίμα στην νέα ηγετική ομάδα αλλά και την κοινοβουλευτική ομάδα κατά της συμμετοχής Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση στα ψηφοδέλτια όπως πολλές ενστάσεις υπάρχουν και για τη συμμετοχή αρκετών διαγραφέντων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τα κορυφαία στελέχη προτάσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες να γίνουν ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις μόνο στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο) και σίγουρα όχι πάνω από πέντε.