«Πλαστή» χαρακτήρισε την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με σημερινή δήλωσή της.

«Ο τσακωμός ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για το ποιο από τα δύο κόμματα θα σώσει υποτίθεται τον λαό, είναι πλαστός, με την έννοια ότι έχουν ίδια προγράμματα -προ καιρού και ακόμα περισσότερο τώρα- και ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μετεκλογική συνεργασία» είπε η κ. Παπαρήγα.

Η γγ του ΚΚΕ απέρριψε, επίσης, το σχήμα μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις, λέγοντας ότι «εξίσου επιφανειακός και πλαστός, μπροστά στις εκλογές, είναι ο διαχωρισμός των πολιτικών δυνάμεων σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές, γιατί το λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο που προβάλλεται περιλαμβάνει δυνάμεις οι οποίες στήριξαν ή συμβιβάστηκαν με την πολιτική που όξυνε την κρίση και έφερε το μνημόνιο».

«Το ΚΚΕ είναι σαφώς η πολιτική δύναμη που στρέφεται εναντίον συνολικά των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων, εναντίον του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έφερε την κρίση και έφερε το μνημόνιο», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα και τόνισε πως το ΚΚΕ πάει πολύ πέρα από μια αντιπαράθεση στο μνημόνιο.

Η αντιπαράθεσή μας, είπε η γγ του ΚΚΕ, στρέφεται στην καρδιά του προβλήματος που γέννησε και όξυνε την αρπαγή των κατακτήσεων, την παραβίαση όλων των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργατών, των υπαλλήλων, των μικροεπιχειρηματιών και της φτωχής αγροτιάς.