Την ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες συζήτησης όλων των νομοσχεδίων που εκκρεμούν, δεδομένου ότι την άλλη Παρασκευή, 6 Απριλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής ενόψει των εκλογών, υπογράμμισε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βάσω Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε η κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος της μετέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες, ώστε να διαλυθεί αμέσως μετά η Βουλή για την προκήρυξη εκλογών.

Για το λόγο αυτό έχει αποφασιστεί να συζητηθούν με την διαδικασία του επείγοντος οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας και του υπουργείου Υποδομών για τις ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί.

Πάντως, η διαδικασία του επείγοντος προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών, όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, όπως των Κώστα Γείτονα, Πάνου Μπεγλίτη και Γιάννη Διαμαντίδη, οι οποίοι έκαναν λόγο για πρακτικές που υποβαθμίζουν το Κοινοβούλιο.