Στη διατύπωση πως «είμαι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας», προχώρησε η Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, η οποία επισήμανε επίσης ότι «η διαγραφή είναι ένα γεγονός, από εκεί και πέρα αυτό δεν αλλάζει τη δική μου καταβολή, την ιδεολογική μήτρα και βεβαίως και την πολιτική σχολή σκέψης».

«Όσο με αφορά, δεν έφυγα ποτέ» είπε η ανεξάρτητη -πλέον- βουλευτής, για το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης με τη ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παπακώστα εξελέγη στην περιφέρεια Β’ Αθηνών με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά τον περασμένο Οκτώβριο τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

δήλωσε στον, «Πρακτορείο 104,9 fm», η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, η οποία στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Όπως διευκρίνισε η κ. Παπακώστα μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η επιστροφή της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος δεν εξαρτάται μόνο από εκείνη, «είναι διμερές το θέμα. Από τη δική μου πλευρά, ποτέ δεν υπήρξε η διάθεση να απομακρυνθώ».

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση, την οποία είχε με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του ΥΕΘΑ στη Βουλή, γεγονός που προηγήθηκε της διαγραφής της, ανέφερε: «Όσο με αφορά δεν δουλεύω, δεν λειτουργώ πολιτικά με βάση προσωπικές συμπάθειες ή όχι. Λειτουργώ με βάση πολιτικούς κανόνες, με βάση τις αρχές και τις αξίες, που πρέπει να υπηρετείς όταν είσαι σε μία μεγάλη παράταξη ή ακόμη και σε ένα μικρό κόμμα. Υπάρχουν κανόνες και αρχές. Το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό. Οι λόγοι της δικής μου ανάγκης να αναδείξω ζητήματα ήταν αμιγώς πολιτικοί λόγοι και παραμένουν αμιγώς πολιτικοί λόγοι».

Ερωτηθείσα εάν κρίνει πως υφίσταται χώρος για την ίδρυση νέου κόμματος ιδεολογικά τοποθετημένου στη δεξιά, η κ. Παπακώστα απάντησε: «Η πολιτική απεχθάνεται τα κενά, όπως και η φύση. Όταν αφήσεις χώρο, κάποιος θα έλθει να καταλάβει τον χώρο που εσύ αφήνεις. Θα πρέπει να προσέξουμε όλοι στον χώρο που αφήνουμε».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές απόψεις στελεχών της ΝΔ σχετικά με το συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η βουλευτής παρατήρησε: «Άλλο ο πλουραλισμός των απόψεων και η πολυσυλλεκτικότητα, που για μένα είναι θεμιτή και επιβεβλημένη, καθώς προσθέτει στη δημοκρατία και στον κοινοβουλευτικό διάλογο και άλλο πράγμα η Βαβέλ. Βαβέλ σημαίνει ότι βγαίνει μία γραμμή πολιτική μίας στρατηγικής, την οποία ο καθένας υπηρετεί αντιλαμβανόμενός την με διαφορετικό τρόπο, γιατί δεν υπάρχει εν τω μεταξύ συνεννόηση, δεν μιλάνε όλοι οι πολιτικοί την ίδια γλώσσα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.