Η Διακήρυξή της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του κόμματος

«Με τον λαό για το Σοσιαλισμό. Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:48
13/01/2018
Η Διακήρυξή της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του κόμματος
34
loading

«Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά, γιατί η υπόθεση του προλεταριάτου, ο κομμουνισμός, είναι η πιο καθολικά ανθρώπινη, η βαθύτερη, η πιο πλατιά». Με προμετωπίδα αυτή την παράγραφο από το Πρόγραμμα του Κόμματος, η ΚΕ του ΚΚΕ δημοσίευσε σήμερα την Διακήρυξή της για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας, γιατί είναι το μόνο που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ιδρύθηκε σε μια εποχή που η φλόγα της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης το 1917 έδωσε ώθηση στο επαναστατικό εργατικό κίνημα διεθνώς και στην Ελλάδα» αναφέρει η Διακήρυξη, προσθέτοντας ότι με την ίδρυση του ΚΚΕ «η εργατική τάξη απέκτησε για πρώτη φορά το δικό της κόμμα στη χώρα μας. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, το ΚΚΕ αγωνίζεται σταθερά για το μοναδικό προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα, για να γλιτώσουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από τα βάσανα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της φτώχειας, της ανεργίας, της κρατικής βίας και καταστολής, των πολέμων».

Αναφέρεται ότι το ΚΚΕ «κράτησε σταθερά ψηλά τη σημαία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, ακόμα και όταν κορυφωνόταν η αντεπαναστατική ανατροπή στη Σοβιετική Eνωση, σε άλλες χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης», ενώ τονίζεται η σύγκρουση του Κόμματος «με τον αντικομμουνισμό, τον εγχώριο και διεθνή οπορτουνισμό» αλλά και με τους «αστούς και οπορτουνιστές απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος που υποστήριζαν ότι ήρθε το "τέλος της Ιστορίας", το τέλος της ταξικής πάλης».

Στην Διακήρυξη γίνεται αναφορά σε κύρια ζητήματα της 100χρονης δράσης του Κόμματος και στη διεθνιστική προλεταριακή στάση του, και επισημαίνεται ότι «σε ολόκληρη την ιστορική του διαδρομή, παρά τις όποιες αδυναμίες και τα λάθη του, το ΚΚΕ δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, την εξουσία του κεφαλαίου».

Σημειώνεται η εύστοχη ανάδειξη εκ μέρους του ΚΚΕ του αντιδραστικού χαρακτήρα της ΕΕ όπως και οποιασδήποτε μορφής ένωσης καπιταλιστικών κρατών -οικονομικής, στρατιωτικής και πολιτικής- και προστίθεται ότι το ΚΚΕ «προβάλλει το στόχο της σύγκρουσης και της ρήξης με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως στοιχεία της πάλης για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, που αποτελεί προϋπόθεση για να λειτουργήσει η αποδέσμευση της χώρας από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία υπέρ του λαού».

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη σε οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση, τόσο σε συνθήκες ιμπεριαλιστικής ειρήνης όσο και σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου και προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, το Κόμμα θα ηγηθεί της εργατικής - λαϊκής πάλης, ώστε αυτή να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας, να οδηγήσει στην ήττα τόσο της εγχώριας αστικής τάξης όσο και της ξένης ως εισβολέα».

Στη Διακήρυξη επισημαίνεται η αποφασιστική αντιμετώπιση εκ μέρους του Κόμματος των πιέσεων για «συμμετοχή ή στήριξη της αστικής διακυβέρνησης του οπορτουνιστικής καταγωγής κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήλθε στην κυβερνητική εξουσία το Φλεβάρη του 2015», καθώς και η έγκαιρη πρόβλεψη του για την «σοσιαλδημοκρατικοίηση του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξή του σε νέο στυλοβάτη του αστικού πολιτικού συστήματος και της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Σημειώνεται η πολύχρονη θεωρητική επεξεργασία του ΚΚΕ για τον Σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ με τις εκτιμήσεις να αποκρυσταλλώνονται στο 18ο Συνέδριο του 2009 και η δέσμευση του ΚΚΕ να συνεχίσει την επίπονη ερευνητική προσπάθεια στα προβλήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στα επόμενα χρόνια. «Το ΚΚΕ έθεσε τα θεμέλια νέας στρατηγικής αντίληψης στο 15ο Συνέδριό του (1996) και την επεξεργάστηκε πιο ολοκληρωμένα στο νέο Πρόγραμμα που διαμόρφωσε στο 19ο Συνέδριό του (2013)» αναφέρει το κείμενο, ενώ σημειώνονται και οι πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για την ανάπτυξη κοινής δράσης των ΚΚ κατά της επίθεσης του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, του οπορτουνισμού.

«Κλείνοντας έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, το ΚΚΕ δεσμεύεται απέναντι στην εργατική τάξη, στον λαό, να φανεί αντάξιο της Ιστορίας του. Δεσμεύεται να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο ρόλο του ως επαναστατικής ιδεολογικής - πολιτικής πρωτοπορίας της εργατικής τάξης. Στηριζόμενο στο σύγχρονο Πρόγραμμά του και στη μαρξιστική - λενινιστική κοσμοθεωρία, θα ενισχύει την ικανότητα και την αντοχή του απέναντι σε κάθε είδους δυσκολίες του εγχώριου και του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων, στην επαναστατική πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό» υπογραμμίζει, η ΚΕ του Κόμματος. Η Διακήρυξη της ΚΕ καταλήγει με την φράση: «100 χρόνια ΚΚΕ. Με τον λαό για το Σοσιαλισμό. Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος (Γιάννης Ρίτσος)»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

34
σχόλια
 1. avatar Admiral 75

  Μονοι τους τα λενε μονοι τους τα ακουνε.Δεν εκπροσωπουν κανενα και τιποτα.Σπουδαζουν τα παιδια τους στα αμερικανικα κολλεγια και μετα κανουν πορεια στην αμερικανικη πρεσβεια.Ειναι και καλα αντιαμερικανοι αλλα καπνιζουν αμερικανικα τσιγαρα και εχουν αμερικανικα κινητα.Αβρααμ Μπεναρογια ο ιδρυτης του ΚΚΕ-ΣΕΚΕ στην θεσσαλονικη.Μονιμοι σαμποτερ του Ελληνικου Στρατου στην μικρασιατικη εκστρατεια ,στις μαχες στην βορεια ηπειρου και στην κυπρο ειδικα κατα την διαρκεια της επταετιας.

 2. avatar φίλε πορφυρό δρεπάνι…..

  έχω εγώ να σου δώσω πολλά στοιχεία για τους σοσιαλιστικούς σας παραδείσους γιατί εμένα δεν με μαντρώνανε στα λεωφορεία να μου δείξουν την όπερα της ΟΔΕΣΣΑΣ. Δύο χρόνια έκανα ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΞΙ μήνες ΒΑΛΤΙΚΗ -ΚΑΝΑΔΑ- Πέντε μήνες ΚΟΥΒΑ, ΤΡΕΊΣ μήνες ΒΙΕΤΝΑΜ, ΔΥΟ μήνες ΚΙΝΑ, τρεις μήνες ΡΟΥΜΑΝΙΑ έφαγα το ξύλο της αρκούδας με την απεργία των ασυρματιστών από τους σοσιαλιστές αριστερούς,οπότε το σανό που φάγατε και όσο μπαγιάτικο σας έχει μείνει δώστε τον στα εικοσάχρονα παιδάκια που ξαμολάτε να πουλήσουνε κανένα ριζοσπάστη ......

 3. avatar ΤΟΞΟΤΗΣ

  Αναρωτηθήκατε ποτεεε ποσα ΚΟΡΜΑΚΙΑ πεσαν αδικα για ΤΗΝ ΙΔΕΑ ??? Ποσα ακομαααα γιατι ειχαν ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ , 'ΗΗΗ Εθνικοτηταααα ??? . ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ , ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ Κ.Λ.Π. ΜΗΗΗΗΠΩΩΩΣΣΣΣΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΛΗΤΕΡΑ ???????

 4. avatar Εχουν….

  κάθε λόγο να γιορτάζουν ακόμα και τον φονιά ΣΤΑΛΙΝ γιατί πλαγίως είναι στην εξουσία,αφού οι περισσότεροι απ'αυτούς που κυβερνάνε προέρχονται από τον ιδεολογικό τους χώρο.Δεν είναι τυχαίο ότι εξαθλιώνουν τους αδαείς με φόρους και χαράτσια ώστε να....ωριμάσει ο΄λαός και να κάνει....σοσιαληστρική επανάσταση,ενώ τα παιδιά τα δικά μας την γαζώνουν μπέικα με βρώμικα,καταραμένα,αιματοβαμμένα καπιταλιστικά λεφτά.Γι'αυτό τους λέμε αριστερούς με βαθιές δεξιές τσέπες....

  1. avatar Απάντηση σε: Εχουν….

   Όταν το ΤΙΜΕ είχε εξώφυλλο το Στάλιν…
   Το τεύχος αυτό ήταν το πρώτο για το 1943 κι αυτό σήμαινε πως ανακήρυσσε το Στάλιν σε πρόσωπο της χρονιάς. Ας θυμηθούμε πως βρισκόμαστε εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καιτην κορύφωση της μάχης του Στάλινγκραντ, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη καμπή της που έγειρε αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ του Κόκκινου Στρατού. Η Σοβιετική Ένωση είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κι έχει κερδίσει ήδη το θαυμασμό και το σεβασμό της παγκόσμιας κοινής γνώμης, με την ηρωική αντίσταση ενάντια στην πολεμική μηχανή της ναζιστικής Γερμανίας και τους εκατομμύρια μαχητές που θυσιάστηκαν για την υπεράσπισή της και για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς φασισμό.

   1. avatar manos koumiotis

    Συμφωνία ΜΟΛΟΤΟΦ - Μην ξεκινάς απο το '43. Επίσης διάβασε και: Τακη Λαζαρίδη "Ευτυχ΄ψς Σύντροφοι Ηττηθήκαμε" - Κι επειτα, καλον ύπνο στο παραμυθι της επανάστασης του προλεταριάτου με το όπλο "παρα πόδα".

 5. avatar 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

  Η δραστηριότητα για τα 100 χρόνια του Κόμματος θα συνδυαστεί με μια πλατιά συζήτηση σχετικά με την πολιτική πρόταση του Κόμματος, για την εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με την προβολή του Προγράμματός του, την αντίληψή του για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Με την ανάδειξη των προϋποθέσεων σήμερα για την προετοιμασία αυτής της προοπτικής, τη μάχη δηλαδή για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

 6. avatar 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

  Στο σύνολό του, το 2018 σηματοδοτεί την πορεία ενός αιώνα στον οποίο το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση. Με το βλέμμα στραμμένο στον αιώνα που διανύουμε ως αιώνα νέων επαναστάσεων, ακουμπάμε στην 100χρονη πορεία μας, για να αναδείξουμε την εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό, την αναγκαιότητα και ρεαλιστικότητά του.

  Οπλισμένοι με το Πρόγραμμα που εγκρίθηκε στο 19ο Συνέδριο και τις Αποφάσεις του 20ού Συνεδρίου, γιορτάζουμε τα 100χρονα όχι απλά με καταγραφή της ιστορικής διαδρομής, αλλά με προβολή των στόχων μας στα πιο μικρά και στα πιο μεγάλα.

 7. avatar «Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος»

  Διανύοντας ήδη το 2018, κρατάμε από την Ιστορία τη βασική διαπίστωση ότι «το ΚΚΕ ιδρύθηκε το 1918, ως ώριμος καρπός της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος στη χώρα μας, κάτω και από την επίδραση της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917 στη Ρωσία. Είναι το συνειδητό, οργανωμένο, πρωτοπόρο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει στρατηγικό στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού» (από το Πρόγραμμα του ΚΚΕ).

  Καθώς συμπληρώνονται φέτος τα 100 χρόνια από τη μέρα που στον Πειραιά ιδρύθηκε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (μετέπειτα ΚΚΕ) και έχοντας πίσω μας ήδη μια τετραετία πλούσιας δραστηριότητας, που ανέδειξε σημαντικές πλευρές της Ιστορίας του Κόμματος, κορυφώνουμε τις εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ με μετρήσιμους δείκτες, που να αφορούν στον κεντρικό στόχο, την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κάπα Κάπα Εψιλον!

 8. avatar «Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος»

  Καθώς συμπληρώνονται φέτος τα 100 χρόνια από τη μέρα που στον Πειραιά ιδρύθηκε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (μετέπειτα ΚΚΕ) και έχοντας πίσω μας ήδη μια τετραετία πλούσιας δραστηριότητας, που ανέδειξε σημαντικές πλευρές της Ιστορίας του Κόμματος, κορυφώνουμε τις εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ με μετρήσιμους δείκτες, που να αφορούν στον κεντρικό στόχο, την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κάπα Κάπα Εψιλον!

 9. avatar «Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος»

  Ετσι ακριβώς όπως το 'γραψε ο ποιητής και κοσμεί το λογότυπο του γιορτασμού των 100χρονων του ΚΚΕ. Τρία κόκκινα γράμματα που πυκνώνουν τη ζωή χιλιάδων αγωνιστών, τόσο αυτών που έπεσαν στη μάχη, όσο κι αυτών που συνεχίζουν: «Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος».

  Διανύοντας ήδη το 2018, κρατάμε από την Ιστορία τη βασική διαπίστωση ότι «το ΚΚΕ ιδρύθηκε το 1918, ως ώριμος καρπός της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος στη χώρα μας, κάτω και από την επίδραση της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917 στη Ρωσία. Είναι το συνειδητό, οργανωμένο, πρωτοπόρο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει στρατηγικό στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού»

 10. avatar Αννα Φραγκ

  Διαδίδουμε και συζητάμε το επαναστατικό Πρόγραμμα του ΚΚΕ, που δίνει απάντηση και διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Συνδυάζουμε αυτή τη δουλειά με τα άμεσα πολιτικά καθήκοντα, την ιδεολογικοπολιτική διαπάλη με την αστική τάξη, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, για να ενταθεί η σύγκρουση με την εργοδοσία, με τους στόχους της καπιταλιστικής ανάκαμψης, την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

  Με πίστη και αισιοδοξία λοιπόν ότι ο δεύτερος αιώνας ζωής που εγκαινιάζει φέτος το Κόμμα μας θα είναι αιώνας ορμητικής αντεπίθεσης της εργατικής τάξης και νέων σοσιαλιστικών επαναστάσεων που θα σαρώσουν τον σάπιο καπιταλισμό, «ανοίγουμε» το βηματισμό μας. Παλεύουμε για πιο δυνατό ΚΚΕ!

 11. avatar ΔΣΕ

  ξεκινάμε και τη μελέτη του σημαντικού ντοκουμέντου που δίνει η ΚΕ στη δημοσιότητα, ώστε να αποτελέσει εργαλείο, οδηγό δράσης για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, για την ισχυροποίηση του Κόμματος.

  Ολόκληρο το 2018, με μια πολύμορφη δράση, με εκδηλώσεις, εκδόσεις και άλλες δραστηριότητες, θα τιμήσουμε τα 100χρονα του Κόμματος. Η δραστηριότητα αυτή είναι αναπόσπαστο στοιχείο της δουλειάς για την υλοποίηση των Αποφάσεων του 20ού Συνεδρίου, την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος, πρώτα απ' όλα στους χώρους δουλειάς, με το χτίσιμο γερών Κομματικών Οργανώσεων. Για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

 12. avatar ΔΣΕ

  Aπό νωρίς το πρωί, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα βρίσκονται στο πόδι για να φτάσει παντού η Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος, που κυκλοφορεί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

  Εδώ και μέρες, οι Κομματικές Οργανώσεις έχουν θέσει τα πλάνα τους, για να δώσουν την μάχη της πανεξόρμησης με σχέδιο και επιμονή. Για να βρεθεί σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς και λαϊκό σπίτι το σημαντικό αυτό ντοκουμέντο.

  Η Διακήρυξη θα αποτελέσει οδηγό δράσης για την ισχυροποίηση του Κόμματος και τις μάχες που έχει μπροστά του προς αυτή την κατεύθυνση. Τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ συμπληρώνονται τον ερχόμενο Νοέμβρη. Το 2018 θα είναι αφιερωμένο στα 100χρονα, που θα τιμηθούν με εκδηλώσεις και πολύμορφες δράσεις.

 13. avatar αν είχαν περάσει ; ΦΡΊΚΗ

  -που θα Ήταν σήμερα οι μανάδες και αδελφές ελληνίδες ???
  στα bordela του κόσμου ??? Ο ΕΦΙΆΛΤΗΣ δεν ψόφισε 100 χρόνια ???
  για ακούστε και λίγο Πανούση ~ τους περιγράφει ●●●

 14. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  Το παρακάτω κείμενο μας δίνει μια εικόνα της πραγματικότητας που επικρατούσε στις χώρες του υπαρκτού (ανύπαρκτου) σοσιαλισμού- κομμουνισμού . Λυπάμαι που και εγώ κάποια στιγμή στην ζωή μου πίστεψα και ασπαστηκα τις θεωρίες των ανθρώπων , δηλαδή του κομμουνισμού. Και λυπάμαι όλους αυτούς που έπεσαν θύματα της ίδιας θεωρίας και μερικοί μάλιστα χάσανε την ζωή τους για μια θεωρία που αν τελικά επικρατούσε εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι θα χανανε την ζωή τους χωρίς να φταίνε σε κάτι απλά γιατί δεν θα άρεσαν στο ηγέτη ή στον τοπικό αντιπρόσωπο του κόμματος. Δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι που κρατάνε κόκκινες σημαιούλες και περιμένουν ο κομμουνισμός να λύσει τα προβλήματα τους. Σύγχρονα θύματα μιας ανθρώπινης θεωρίας που απομακρύνει τους ανθρώπους από τον Ιησού Χριστό , την αληθινή αγάπη και δικαιοσύνη του Θεού και τον Λόγο του Θεού. Ας προσευχόμαστε ο Θεός να κάνει έλεος και να ανοίξει τα μάτια πνευματικά τυφλών και διανοητικά μπερδεμένων. [O Στάλιν είπε κάποτε, "Ένας θάνατος είναι μια τραγωδία. Ένα εκατομμύριο θάνατοι είναι ένα στατιστικό στοιχείο"

  Όταν η αριστερά δέχεται κριτική για τα εγκλήματα του κομμουνισμού ισχυρίζονται ότι αυτό δεν ήταν "αληθινός κομμουνισμός". Όμως, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από δεκάδες κομμουνιστικά καθεστώτα σε δεκάδες χώρες σε μία διάρκεια άνω των 100 ετών με περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο άτομα κάτι δείχνουν. Ότι ο κομμουνισμός ήταν δολοφονικός στην πράξη, επειδή ήταν δολοφονικός στην θεωρία.]

 15. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  Οι ανθρώπινες θεωρίες και κοσμοθεωρίες μιλούν για ειρήνη, δημοκρατία, ισότητα κτλ αλλά στην πράξη κάνουν ακριβώς τα αντίθετα. Αυτό συμβαίνει γιατί στην καρδιά του ανθρώπου υπάρχει η αμαρτία και η αμαρτία είναι μια δύναμη που ο άνθρωπος δεν μπορεί να νικήσει μόνος του. Μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο και να εμφυσήσει μέσα στον άνθρωπο τον Άγιον Πνεύμα Του. Ο κομμουνισμός είναι ακόμα μια τέτοια θεωρία που ενώ μιλούσε για το καλό των ανθρώπων όπου επικράτησε κατέστρεψε την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και δολοφονήθηκαν ακόμα περισσότεροι και μάλιστα χωρίς να έχουν μια δίκαιη δίκη. Ευτυχώς στην πατρίδα μας δεν επικράτησε ο κομμουνισμος (αν και η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά να γίνει και αυτή κομμουνιστικη χώρα όπως και τα υπόλοιπα Βαλκάνια) γιατί αν γινόταν αυτό πολλοί από εμάς δεν θα ζούσαμε σήμερα. Γιατί όσοι δεν άρεσαν στον ηγέτη του κομμουνισμού εξολοθρευοταν με συνοπτικές διαδικασίες. Ακόμα και οι αληθινοί πιστοί του Χριστού που δεν συναινουσαν στα εγκλήματα του κομμουνιστικού καθεστώτος θεωρούνταν εχθροί της "λαϊκής κυριαρχίας" (δηλαδή του αρχηγού) και λάβαιναν την θέση τους στα Γκουλάγκ της Σιβηρίας στην καλύτερη των περιπτώσεων ή την επιτόπου εκτέλεση. Αναρωτιέμαι πόσο αθώο αίμα έχει χυθεί σε αυτή την γη και πόσο αυστηρά θα κριθούν όλοι εκείνοι που στο όνομα της ιδεολογίας τους, της θεωρίας τους και ακόμα και στο όνομα της θρησκείας ή του Θεού κάνανε εγκλήματα, φόνους και αδικίες;

 16. avatar Κώστας Χ.

  Στην ΘΕΩΡΙΑ είσαστε "μανούλες" Στην πράξη όμως έχετε πάρα πολλά κενά !

 17. avatar Stalingrad

  Ευτυχώς που υπάρχει το ΚΚΕ. 100 χρόνια δεν θα μπορούσε να αντέξει χωρίς να έχει τη στήριξη του λαού κι αν δεν ήταν η πολιτική του χαραγμένη για το συμφέρον της εργατικής τάξης. Για τα υπόλοιπα σχόλια: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! Καληνύχτα και καλή τύχη!

  1. avatar σταλινίσκο 2018 έχουμε…

   την εργατική τάξη οι συνδικαΛησταράδες σας ,
   τη μεταφέρανε μέσα στο Δημόσιο , για δεξαμενή ψηφοφόρων .Όπως ακριβώς οι πασόκοι και άλλοι ...
   Και για αυτή την "εργατική τάξη" του Δημοσίου καταστρέφεται Υπουργεία▼▼▼

 18. avatar Ίωνας 1890

  Η συγκεκριμένη διακήρυξη είναι πραγματικά τρικυμία έν κρανίω.

 19. avatar manos koumiotis

  Ενα Βιβλίο - κυκλοφορεί στην 6η έκδοση του τώρα - που πρέπει να διαβάσουν άπαντες οι Έλληνες - και τα περιεχόμενα του αλήθειες αδιαμφισβητητες:

  "ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ"
  Τάκης Λαζαρίδης

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει