«Οι πρώτοι μήνες του 2018 μπορούν να μας φέρουν μία λύση στο κληροδοτημένο πρόβλημα της ονομασίας της FYROM, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης», εκτίμησε ο κ. Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι «υπάρχει εθνική γραμμή, ο Τσίπρας συνεχίζει τη γραμμή που είχε όχι μόνο ο Συνασπισμός τη δεκαετία του ’90, αλλά και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και εγκρίθηκε με ευρύτατη συναίνεση ως γραμμή της χώρας το 2007-2008 επί Κώστα Καραμανλή, για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και σχολιάζοντας τα σενάρια διαφωνίας Τσίπρα-Καμμένου για το θέμα, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «όσοι περιμένουν να πέσει η κυβέρνηση, θα περιμένουν πολύ. Η κυβέρνηση θα πάει μέχρι το τέλος της θητείας της και είναι εξαιρετικά μεγάλες οι πιθανότητες για μία νέα τετραετία με πρωθυπουργό Τσίπρα. Κατά τα άλλα, δεν έχει όλη η αντιπολίτευση την ίδια θέση. Η Νέα Δημοκρατία έχει εθνικά ανεύθυνη στάση, ο κ. Μητσοτάκης είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τον πατέρα του και τον Κώστα Καραμανλή, ποντάρει στην πτώση της κυβέρνησης. Ουσιαστικά, γίνεται ουρά των αντιδράσεων του Καμμένου και λέει “αν δεν συμφωνεί ο Καμμένος, δεν συμφωνώ κι εγώ, ακόμη και αν συμφωνώ επί της ουσίας”, αυτά είναι τρελά πράγματα, δεν είναι σοβαρά. Η κεντροδεξιά, φιλελεύθερη πλευρά της ΝΔ, που τώρα σιωπά, δύσκολα θα δεχθεί αυτή την πρόσδεση της ΝΔ στην ουρά της γραμμής Σαμαρά-Βορίδη-Γεωργιάδη».

Όπως σημείωσε: «Αντίθετα, έχουν πάρει θετική θέση στο θέμα το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και σημειώνω ότι μέχρι στιγμής η Φώφη Γεννηματά αν και δεν έχει πάρει θέση έχει αποφύγει να ταυτιστεί με την ανεύθυνη στάση της ΝΔ. Εφόσον υπάρξει λύση στην κατεύθυνση που είχε επιδιώξει ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης αλλά και ο Συνασπισμός εκείνη την περίοδο, ή στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής το 2007-2008, νομίζω ότι θα διαμορφωθεί μία άνετη πλειοψηφία στη Βουλή για να στηρίξει αυτή την πρόταση», εκτίμησε.