Στήριξη στο «κίνημα της πατάτας» δίνει η ΝΔ, καθώς, όπως επισημαίνει, πρόκειται για μια γνήσια έκφραση της κοινωνίας των πολιτών.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος τομεάρχης Εμπορίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κάνει λόγο για μια κοινωνία, που αυτοοργανώνεται, εκφράζεται, παρεμβαίνει και συμβάλλει στην ορθή λειτουργία της αγοράς, χαρακτηρίζοντας αναμφισβήτητα θετική αυτή την παρέμβαση των πολιτών.

Από την άλλη, όμως, σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, καταδεικνύεται και η ανικανότητα και η κωλυσιεργία του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο παραμένει θεατής και αδρανεί χαρακτηριστικά απέναντι στις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών.

Στη ΝΔ υποστηρίζουν πως η πρωτοβουλία αυτή των πολιτών καθιστά επείγουσα προτεραιότητα την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, με τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας δημοπράτησης των εμπορικών προϊόντων και του επονομαζόμενου «ηλεκτρονικού καλαθιού», καθώς και την αναδιοργάνωση των εποπτικών μηχανισμών της αγοράς, με την παράλληλη αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να επιτευχθεί η λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τονίζουν πως θα πρέπει να διαφυλαχθούν τα θέματα υγιεινής των τροφίμων και της απόδοσης των φόρων.