Επίθεση στις εταιρείες μετρήσεων και δημοσκοπήσεων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγορώντας τες ότι «παίζουν παιχνίδια με τη δύναμη των αγοραστών των εφημερίδων», και τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται «να “λαδώσει” ή να πληρώσει για να πάρει αποτελέσματα».

Ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, υποστήριξε ότι «υπάρχει μια εταιρεία ελέγχου των τηλεοπτικών προγραμμάτων που ελέγχει την κατάσταση και βγάζει όποιον θέλει».

«Όποιον θέλει τον πλουτίζει ή τον πτωχεύει» επισήμανε και πρόσθεσε: «Βλέπω εταιρείες δημοσκοπήσεων των τριών ανθρώπων να ελέγχουν πλήρως μεγάλα συγκροτήματα Τύπου. Παίζονται παιχνίδια με τη δύναμη των αγοραστών των εφημερίδων. Κάποια στιγμή θα ελεγχθούν αυτά, μετά τις εκλογές. Δεν με φοβίζουν και δεν με απασχολούν αυτά. Στις ευρωεκλογές μάς έδιναν 3% και τελικά πήραμε 7,5%. Δεν πρόκειται να γίνω “γλυκός”, να “λαδώσω” ή να πληρώσω για να πάρω αποτελέσματα. Δεν θα το κάνω ποτέ» είπε συγκεκριμένα.

Σημείωσε ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα εκείνων που ενοχλούνται από την άρνηση – όπως είπε – θα εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια και θα επανέλθουν σε αυτά που έκαναν το 2004, το 2007 και το 2009.

Υπενθύμισε ότι μέχρι και το 2009 δεν έβαζαν στη Βουλή τον ΛΑΟΣ, και πρόσθεσε ότι δεν δίνει σημασία στις δημοσκοπήσεις, ενώ τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη συσπείρωση στο κόμμα του, με προσχωρήσεις νέων ανθρώπων και υποστήριξε ότι «μόνο την Παρασκευή είχαμε 2 προσχωρήσεις εξαίρετων προσωπικοτήτων από τη ΝΔ, και σήμερα αναμένουμε άλλες δύο».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «επισημοποίηση μιας “παράνομης” σχέσης στις εκλογές» με κουμπάρους «τους τροϊκανούς και με “πεθερικά” το κατεστημένο της χώρας». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ θα δώσει «πλήρη άφεση αμαρτιών» στο ΠΑΣΟΚ.

«Όποιος θέλει να δώσει “άφεση αμαρτιών” στο ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσει τον κ. Σαμαρά» συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο να ζητηθεί από τον ΛΑΟΣ να λάβει μέρος στη νέα κυβέρνηση, και πολύ δύσκολο να αποδεχτεί ο ίδιος, γιατί έχει μια σειρά αντιρρήσεων.

«Πώς θα δεχτώ να κοπεί το εφάπαξ;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι «με την κριτική του στην Αριστερά, ο κ. Σαμαράς αποπειράται να εξαγνιστεί για τα ανομήματα του. Αυτός άνοιξε το δρόμο προς την Αριστερά με τη σκληρή αντιμνημονιακή ρητορική του».

Υποστήριξε, επίσης, ότι η ΝΔ είχε χρηματοδοτήσει, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της, το ΚΚΕ με μεγάλα ποσά, και επίσης πως «το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση εκτυπώνονταν στις εγκαταστάσεις του Περισσού, χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες».