Η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για το «πόθεν έσχες», η οποία αναμένεται να συνεδριάσει το απόγευμα, βρίσκεται εν αναμονή της παράδοσης του πορίσματος των ορκωτών ελεγκτών που ελέγχουν τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα πάνω από 100.000 ευρώ, τα οποία έχουν βγάλει στο εξωτερικό πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης, δήλωσε πως ο όγκος της δουλειάς είναι τεράστιος και πως οι ορκωτοί ελεγκτές έχουν ευθύνη να ελέγξουν αν εναρμονίζονται οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών με τα πόθεν έσχες των πολιτικών και έπειτα από αυτό, όπως είπε, να υπάρξει πόρισμα για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ο κ. Αργύρης πρόσθεσε και τα εξής: «Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ώρα. Όλο το πολιτικό σύστημα, και δεν είναι υπερβολή, κρέμεται όχι μόνο από το πόσο σωστά και στοιχειοθετημένα θα κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά και από το πόσο γρήγορα. Όλα τα μέλη της Επιτροπής αναμένουμε το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών και αμέσως θα συνεδριάσουμε εκτάκτως για να το εξετάσουμε».