Τα πέντε ερωτήματα της ΝΔ στον Καμμένο για τη Σαουδική Αραβία

Αίτημα να προσέλθουν στην Επιτροπή πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:54
08/12/2017
Τα πέντε ερωτήματα της ΝΔ στον Καμμένο για τη Σαουδική Αραβία
3
loading

Μια σειρά από ερωτήματα έθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων για την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ταυτόχρονα, η ΝΔ ζήτησε εκ νέου να προσέλθουν στην Επιτροπή πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση.

Ειδικότερα και σύμφωνα με κομματικές πηγές, η ΝΔ, διά των βουλευτών της που μετέχουν στην Επιτροπή, επανέφερε το αίτημά της «να προσέλθουν, προκειμένου να δώσουν τη δική τους εκδοχή, οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης για την πώληση πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία».

Οι βουλευτές της ΝΔ κάλεσαν, επίσης, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να απαντήσει σε πέντε ερωτήματα, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

«Ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχεται ότι είναι έμπορος. "Αγοράζω και πουλάω", είπε σε συνέντευξή του στον κ. Τράγκα. Συνεπώς ποια ακριβώς ιδιότητα έχει ο κ. Παπαδόπουλος στην υπόθεση; Είναι έμπορος; Είναι μεσίτης; Είναι εκπρόσωπος; Τι ακριβώς είναι;

Ο κ. Κυριακίδης εξουσιοδότησε εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου τον κ. Παπαδόπουλο να πουλήσει στη Σαουδική Αραβία 300.000 βλήματα. Η Σαουδική Αραβία φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για 100.000 βλήματα. Συνεπώς πού θα πήγαινε η διαφορά των 200.000 βλημάτων;

Ποιος είναι ο κ. Τάσος Μπούρας; Ποια σχέση έχει με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Εμφανιζόταν στο υπουργείο και πρέπει να διευκρινισθεί ποια σχέση είχε με το υπουργείο και με τον κ. Παπαδόπουλο. Ο κ. Τάσος Μπούρας εμφανιζόταν ως φυσικό πρόσωπο. Η ΝΔ ρωτά, λοιπόν, ποιος ήταν ο ρόλος του, ποια σχέση έχει με την υπόθεση;

Γιατί υπήρχε επιμονή, από την ελληνική πλευρά, τη μεταφορά των βλημάτων να την αναλάβει ο κ. Παπαδόπουλος;

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει στην Επιτροπή Εξοπλιστικών ότι μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2017, εάν δεν είχαν κατατεθεί τα χρήματα, δηλαδή τα 66 εκατομμύρια, που έπρεπε να πληρώσει η Σαουδική Αραβία, τότε θα στρέφονταν κατά της Σαουδικής Αραβίας ή του εκπροσώπου της. Τι έχει γίνει; Έχει στραφεί κατά της Σαουδικής Αραβίας ή του εκπροσώπου της;».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Απίστευτο!

  Μπες καλύτερα στο συνέδριο της διεθνούς διαφάνειας. Δεν θα το πιστέψεις... Μίλησε ο ΚΟΥΛΗΣ!

 2. avatar PanosGianaros

  Γιατί ρε παιδιά , δεν φτιάχνετε μία διακοματική επιτροπή και να πάτε να σας ενημερώσει ο Σμπώκος και ο Τσοχαντζόπουλος με ποιόν ακριβώς τρόπο γίνονται αυτές οι δουλειές ,,,,,, να ξέρετε απο πρώτο χέρι ,και όχι να ρωτάει ο ένας τον άλλο και να μη βγαίνει άκρη ....!
  Προσοχή ......... στούς αριθμούς τηλεφώνου ,,, μην τους μπερδέψετε με αριθμούς λογαριασμών ...!

  1. avatar Δού Ρου – ΣΥΡΙΖΑ

   Εδώ είμαι! Ωχ λάθος άκουσα Τσοχατζόπουλος και μπήκα αλλά γράψε λάθος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει