«Πρόσχημα του απάνθρωπου στόχου της κυβέρνησης και της τρόικας» χαρακτηρίζει την απογραφή για τα προνοιακά επιδόματα το ΚΚΕ.

Το πρωί επικράτησε χάος στο δήμο του Αιγάλεω όταν πλήθος κόσμου προσπαθούσε να μπει στην υπηρεσία για να απογραφεί προκειμένου να λάβει τα προνοιακά επιδόματα. Ο Ντίνος Ρόβλιας ζήτησε να ξεκινήσει σήμερα κατεπείγουσα έρευνα για την ταλαιπωρία, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα.

«Η βαναυσότητα κατά των ανθρώπων που παίρνουν επιδόματα δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στην αθλιότητα της απογραφής στις διάφορες υπηρεσίες.

Η απογραφή είναι το πρόσχημα του απάνθρωπου στόχου της κυβέρνησης – τρόικας για νέα δραστική περικοπή αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, που είναι ήδη απαράδεκτα χαμηλά και που τα παίρνει μόνο ένα μικρό μέρος όσων πραγματικά τα δικαιούνται. Την ίδια στιγμή διαλύονται οι όποιες κοινωνικές υποδομές υποστήριξης είχαν απομείνει. Η υλοποίηση αυτών των στόχων θα σημάνει κυριολεκτικά την εξόντωση των λαϊκών οικογενειών που έχουν ανάπηρους και βρίσκονται σε απόγνωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.