Αισιόδοξος για την πορεία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, Γιάννης Μανιάτης, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελέσει τη βασική δύναμη του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα.

Ο κ Μανιάτης, στο πλαίσιο περιοδείας του στα Χανιά, συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Τάσο Βάμβουκα και με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, με τους οποίους και συζήτησε θέματα που αφορούν, κυρίως, τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μανιάτης υποστήριξε, ότι ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς θα είναι αυτός που θα προσδιορίσει, μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, το κυβερνητικό μέλλον της χώρας, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς θα είναι η βασική δύναμη του προοδευτικού χώρου της πατρίδας μας και θα οδηγήσουμε σε στρατηγική ήττα τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, θα είναι η βασική δύναμη του πολιτικού σκηνικού και θα οδηγήσουμε στην αποτροπή της κυβερνητικής αυτοδυναμίας της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς είμαστε αυτοί που θα προσδιορίσουμε το κυβερνητικό μέλλον της πατρίδας μας μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Ο κ. Μανιάτης εκτίμησε, ότι ο νέος φορέας στις επόμενες εθνικές εκλογές, θα καταφέρει να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του και δήλωσε βαθιά αισιόδοξος, λέγοντας: «Θα ανατρέψουμε τη σημερινή στάσιμη κατάσταση του 7% και η παράταξη μας, η Κεντροαριστερά, η σύγχρονη ελληνική σοσιαλοδημοκρατία, θα υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά της. Και για να σας το πω απλά, στις επόμενες εκλογές θα κερδίσουμε τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και στις μεθεπόμενες θα κερδίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».

Επίσης, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της ελληνικής περιφέρειας, λέγοντας ότι «το μείζον αίτημα που υπάρχει από πλευράς όλων των κοινωνιών και όλων των αυτοδιοικήσεων, είναι το ζήτημα της μέγιστης δυνατής αποκέντρωσης, κυρίως των πόρων, γιατί η εγγύτητα της αυτοδίοικησης με τις τοπικές κοινωνίες, της δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει αυτή ακριβώς την ιδιότητα, ώστε να αλλάξουμε τις δομές της κοινωνίας μας».