«Δεν έχει περιθώρια το ΠΑΣΟΚ για ξεκατίνιασμα» δηλώνει σε συνέντευξη του στο Βήμα FM, ο Μίμης Ανδρουλάκης. «Γιατί αρχίζει η αντίδραση από κάτω.

Και μάλιστα σε μια ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα. Πέφτεις στο λάκκο μη συνεχίζεις να σκάβεις. Περιόρισε τις απώλειες βγες απέξω. Αυτό πρέπει να κάνουν ορισμένα πολιτικά πρόσωπα είτε έχουν μεγάλες ευθύνες ,είτε έχουν μικρές. Δεν έχει περιθώρια».

Και συνεχίζει ο κ. Ανδρουλάκης τονίζοντας ότι «δεν μπορεί πρόσωπα τα οποία έχουν θεμελιακή ευθύνη για την προεκλογική αφασία που απονομιμοποίησε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, για όλη αυτή την αφασία με θεωρητικά κατασκευάσματα, όποιος και να είναι δεν με ενδιαφέρει η για την μετά χαλαρή περίοδο, γιατί έτσι φτάσαμε στο μνημόνιο, έπαιξε ένα ρόλο αυτό 15% – 20%, θέλει ο καθένας από αυτούς να κάνει τη κατάθεσή του, την αυτοκριτική του. Δεν μπορεί ξαφνικά να κάνουνε τους σωτήρες άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Δεν υπάρχει λογοδοσία καμία διαδικασία λογοδοσίας. Άρα, λοιπόν, θέλω να πω δεν υπάρχουν υποψήφιοι». Αναφερόμενος στις επικείμενες ψηφοφορίες στη Βουλή για τα νέα μέτρα δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να το αποκλείσω ένα ατύχημα ακόμα και στη Βουλή. Βλέπω υπάρχει μια νευρικότητα γενικευμένη.

Μια ανταρσία των Βουλευτών. Γιατί υπάρχει αυτή η ανταρσία. Διότι βλέπουν ότι οι πάνω δεν ανταποκρίθηκαν. Τι είναι η πολιτική κρίση. Οι κάτω δεν μπορούν να ζήσουν όπως ζούσαν χθες και οι πάνω δεν μπορούν να διαχειριστούν την ηγεσία όπως χθες. Αυτή σημαίνει γενικευμένη κρίση. Υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα κυβερνησιμότητας».