Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά των F-16 και τη βάση της Σούδας, σχολίασε το ΚΚΕ, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, όπως και γενικά εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη βουλή ήρθε για να επιβεβαιώσει ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους, για το λαό μας, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, επέλεξε έναν ανώδυνο αντίπαλο στο πρόσωπο του προέδρου του Ποταμιού, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ίδια στιγμή που και ο ίδιος και οι υπουργοί του δεν απάντησαν σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε το ΚΚΕ στη βουλή, σχετικά με τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και την αναβάθμιση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα», αναφέρει αρχικά στο σχόλιό της η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Με την πλευρά του Περισσού να προσθέτει: «Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η παρουσία του στην κηδεία του Κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο, την οποία και σήμερα με πολύ θράσος εκμεταλλεύτηκε, όπως και οι επισκέψεις στη Μακρόνησο, δεν είναι παρά το ντεκόρ για το “πολιτικό στριπιζ” και τις επαίσχυντες συμφωνίες που υπέγραψε με τις ΗΠΑ και την “διαβολικά καλή” κυβέρνηση Τράμπ. Είναι αυτό που σοφά λέει ο λαός μας “τιμάμε (ενίοτε) τους νεκρούς για να θάψουμε τους ζωντανούς”».

TAGS