Με αναφορά στην έντονη αντιαμερικανική ρητορική του παρελθόντος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως «στην Αμερική δείξατε μια περίεργη δεκτικότητα σε ό,τι ζήτησε η άλλη πλευρά» προσθέτοντας «ή αισθανθήκατε δέος μπροστά στην υπερδύναμη, ή πήγατε απροετοίμαστος ή με τα πολλά «ναι» προσπαθήσατε να καλύψετε τις αντιαμερικανικές εμμονές του παρελθόντος».

Ο κ. Θεοδωράκης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει πόσα είναι τα χρήματα για τον εκσυγχρονισμό των F-16, ποιες δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί για την βάση της Σούδας και ποιος θα πάρει τις αποφάσεις αυτές.

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωράκης είχε πει «Αντιμετωπίσατε τη βάση της Σούδας ως υποσημείωση στο περιθώριο μιας συμφωνίας μαμούθ. Ένα πενταετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της βάσης της Σούδας δεν μπορεί να είναι χωρίς ανταλλάγματα για τον ελληνικό λαό οικονομικά και γεωπολιτικά».

«Η απάντησή σας κ. Τσίπρα ότι δεν είναι επί του παρόντος η συζήτηση για τη Σούδα, είναι εθνικά επιζήμια», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην συνέχεια σχολιάζοντας την απάντηση του πρωθυπουργού στο θέμα της Βάσης της Σούδας.

Νωρίτερα είχε αναφέρει ότι το θέμα των fake news ξεκινά από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.