Συνεχίζεται το θρίλερ με την διαπραγμάτευση για «το ελληνικό πρόβλημα» περνά σήμερα σε δύο επίπεδα. Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος θα έχει και νέα συνάντηση σήμερα με τον Τσάρλς Νταλάρα παρουσία του υπουργού οικονομικών Β. Βενιζέλου.

Aργά το απόγευμα -η ακριβής ώρα δεν είναι ακόμα γνωστή- θα συναντηθεί και με τους επικεφαλής της τρόικα που φτάνουν στην Αθήνα. Κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν ότι η συζήτηση για το PSI «πηγαίνει καλά» χωρίς όμως να δίνουν καμιά ουσιαστική πληροφορία επικαλούμενες το απόρρητο της διαπραγμάτευσης.

Την ίδια στάση κράτησαν και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Λ.Παπαδήμο. Το βέβαιο είναι ότι στην σύσκεψη συμφωνήθηκε όχι μόνο να μην διαρρεύσουν ουσιώδεις πληροφορίες για την πορεία του PSI και τις απαιτήσεις των δανειστών, αλλά να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι όσο κρατά η διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες προχθές ο Λ. Παπαδήμος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Α. Μέρκελ η οποία ναι μεν δήλωσε ότι στηρίζει το ελληνικό PSI έθεσε όμως ευθέως θέμα εγγυήσεων ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Θεωρείται βέβαιο ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έθεσε και αυτή ,όπως άλλωστε και ο Τσάρλς Νταλάρα στις εδώ συνάντησης , τον… όρο της «πολιτικής σταθερότητας».

Ουσιαστικά οι δανειστές ζητούν την πλήρη στήριξη των μέτρων και των όρων που ακολουθούν το PSI και την νέα δανειακή σύμβαση από τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Υπό αυτές τις συνθήκες χθες -όπως βεβαιώνουν καλά πληροφορημένες πηγές «ουδείς από τους τρεις αρχηγούς έβαλε «βέτο» σε κάποιο σημείο της μνημονικής ατζέντας υποχρεώσεων που παρουσίασε ο Λ.Παπαδήμος», «διατυπώθηκαν απόψεις αλλά όχι ενστάσεις» με ότι σημαίνει αυτό για την στάση των τριών κομμάτων μέχρι την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.