Στάση αναμονής τηρεί μέχρι αυτή τη στιγμή η ΝΔ σε σχέση με το αν τελικά θα καταψηφίσει κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα και επί των άρθρων.

Παρά τις καθαρές διαφωνίες και ενστάσεις που διατυπώθηκαν χθες από βουλευτές της ΝΔ επί συγκεκριμένων διατάξεων και την προειδοποίηση από τον κύριο Γιώργο Βλάχο ότι «άρθρα που είναι πρόχειρά ή δημιουργούν υποψίες δεν θα τα ψηφίσουμε», τις τελευταίες ώρες διαφαίνεται μία πιο συναινετική διάθεση, με αρκετούς γαλάζιους βουλευτές να λένε ότι «θα περιμένουν μέχρι και την τελευταία στιγμή για αλλαγές και τροποποιήσεις που θα κάνει ο κύριος Βενιζέλους και μετά θα αποφασίσουν για την τελική στάση τους».

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο κύριος Χατζηδάκης παρέπεμπε για τις τελικές αποφάσεις στη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ, στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τασούλα, ο οποίος με τη σειρά του παρέπεμπε στην πορεία της συζήτησης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο παρασκήνιο στους κόλπους της ΚΟ της ΝΔ, με ορισμένους βουλευτές να διαφωνούν κάθετα με επιμέρους ρυθμίσεις, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται άνωθεν εντολές.

Αδιευκρίνιστη είναι και η στάση του ΛΑΟΣ που υπερψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής ωστόσο διατύπωσε επιφυλάξεις για κάποια άρθρα και δεν έχει διασαφηνίσει αν θα προχωρήσει και την καταψήφιση τους, σε αντίθεση με τα κόμματα της αριστεράς που καταψηφίζουν το σύνολο του νομοσχεδίου.

Μάλιστα το ΚΚΕ υπέβαλλε αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας επί συγκεκριμένων άρθρων που σχετίζονται με τα επιδόματα συνταξιούχων, την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου αλλά και με τις συγχωνεύσει των οργανισμών, η οποία και θα πραγματοποιηθώ την Τρίτη το βράδυ.