«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, καθώς, όπως επισήμανε πρόσφατα και ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ, η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς επιτροπείας και μετά τον Αύγουστο του 2018, που λήγει το πρόγραμμα, εξαιτίας της συμφωνίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Υποστηρίζει ότι η πραγματική οικονομία, «παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, παραμένει σε υπαρξιακή κρίση, όπως δείχνουν η ραγδαία αύξηση των οφειλών στο Δημόσιο και η «τρύπα» 1,7 δισ. ευρώ στην εκτέλεση του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο του 2017″ και υπενθυμίζει “ότι ακόμη και κυβερνητικά στελέχη έχουν εκφράσει δημόσια την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων το 2018».

Για το αν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών την πορεία των ελληνικών θεμάτων, σημειώνει ότι μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τη διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση, όπως και άλλα θέματα πέραν της οικονομίας (π.χ., προσφυγικό – μεταναστευτικό). «Φοβούμαι ότι η κυβέρνηση της χώρας μας άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη μια σχετικά ευνοϊκή περίοδος για τα συμφέροντα της χώρας και τώρα ενδέχεται να βρεθεί απέναντι σε δυσμενείς συσχετισμούς» τονίζει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.