Ιδιωτική επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης Εγκεμέν Μπαγίς (Egemen Mbagis), όπου είχε φιλική και εγκάρδια συνομιλία με τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν, σε δηλώσεις τους, στην ανάγκη εδραίωσης καλών σχέσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, σε πνεύμα καλών προθέσεων, φιλίας και συνεργασίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος απηύθυνε πρόσκληση στον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα και τοποθέτησε τη δική του επίσκεψη στην Άγκυρα στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μπαγίς αναφέρθηκε στις ενέργειες του κ. Αβραμόπουλου στη διάρκεια της πολιτικής σταδιοδρομίας του ως δημάρχου Αθηναίων αλλα και ως υπουργού για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι στη διάρκεια της συνάντησής τους ο παριστάμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος επέδωσε στον ίδιο μια επιστολή και ένα συμβολικό δώρο για τον τούρκο ομόλογό του Necdet Ozel. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την επιστολή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθύνει πρόσκληση προς τον Τούρκο ομόλογο του να επισκεφθεί την Ελλάδα. Το δώρο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ένα μικρό αντίγραφο αμφορέα μινωικής εποχής που αναπαριστά την περίοδο του θερισμού στην αρχαία Ελλάδα.