Ο νέος «πολύ- νόμος» για τους ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίστηκε χθες, Πέμπτη 26 Ιουλίου στη Βουλή «κινείται αυστηρά μέσα στο πλαίσιο του μνημονίου και των ασφυκτικών ορίων που θέτει η τρόικα και τα τεχνικά κλιμάκια της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, η οποία σημειώνει πως «δεν είναι τυχαίο ότι επί ενάμιση χρόνο, πριν ψηφιστεί στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο βρισκόταν υπό το διαρκές “ξεσκόνισμα” των δανειστών».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ ο νέος νόμος δεν αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα των ΟΤΑ, «αντιθέτως, ενισχύει ακόμη περισσότερο το ήδη ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου των ΟΤΑ» και «υπονομεύει την κοινωνική αποστολή τους και ανοίγει δρόμους για την περαιτέρω είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων- μεγάλων “αρπαχτικών”».

«Η κυβέρνηση με το νόμο αυτό, μέσα από μια σειρά μικροκανονισμών, επιχειρεί να διαμορφώσει ένα δήθεν φιλεργατικό προφίλ, το οποίο στην πραγματικότητα, όμως, δεν έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Άλλωστε και η κυβέρνηση τελεί υπό την πλήρη κηδεμονία των δανειστών- “οικονομικών δολοφόνων” και έχει αποδείξει ότι -ανά πάσα στιγμή- είναι έτοιμη να εκτελέσει “πάση (κοινωνική) θυσία” τις προσταγές τους», καταλήγει η ΛΑΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.