Να διευρύνει την ατζέντα των θεμάτων με τα οποία θα ασχοληθεί η κυβέρνηση, να παραταθεί ο βίος της και να γίνει ανασχηματισμός πρότεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει, και κατά τη γνώμη μου αυτό έπρεπε να κάνει, τα άλλα θέματα των διαρθρωτικών αλλαγών που καθυστέρησαν ή δεν έγιναν τα περασμένα χρόνια, αλλά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της χώρας, τότε πιθανά να χρειάζεται λίγος χρόνος παραπάνω και οπωσδήποτε χρειάζονται ίσως και διαφορετικά πρόσωπα», είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Καλό θα ήταν να είχαμε και αλλαγή προέδρου. Αυτό είναι σημαντικό και αναγκαίο για την παράταξη. Αυτή όμως η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει ούτε με όρους ανθρωποφαγίας, ούτε με όρους απαξίωσης, ούτε με όρους μιας ξαφνικής αμνησίας για την πορεία της διετίας, λες και δεν ήμασταν εκεί» είπε μιλώντας για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Έκανε λόγο για κίνδυνο απαξίωσης του ΠΑΣΟΚ και απέκλεισε κατηγορηματικά τα σενάρια περί διαρχίας σημειώνοντας: «Όταν είναι ένας αρχηγός, είναι φουλ αρχηγός, είναι με όλη την ευθύνη. Δεν είναι ώρα για κόλπα, συμφωνίες κορυφής και δαχτυλίδια. Είναι ώρα για καθαρές λύσεις όπως και στο παρελθόν έχουν γίνει».