Την ανάγκη «να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση Παπαδήμου, άσχετα με ημερομηνίες εκλογών και λοιπές δεσμεύσεις», επισήμανε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δε γίνεται να δράσει η κυβέρνηση Παπαδήμου με το μαχαίρι στο λαιμό. Πρέπει να ολοκληρώσει τη νέα δανειακή σύμβαση για την εκταμίευση των 130 δισ. ευρώ, καθώς και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI)».

Επιπλέον, αναφορικά με τα σενάρια επιμήκυνσης του βίου της κυβέρνησης, τάχθηκε υπέρ ενδεχόμενου ανασχηματισμού, σημειώνοντας ότι «ο κ. Παπαδήμος είναι πρωθυπουργός της χώρας και αν κρίνει ότι χρειάζεται, πρέπει να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές». Η κ. Διαμαντοπούλου διευκρίνισε μάλιστα ότι «δεν απαιτείται η συναίνεση των αρχηγών των κομμάτων, που τον στηρίζουν, καθώς αυτή έχει εξασφαλιστεί όταν και οι τρεις τους συμφώνησαν ότι έργο της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένο και πρέπει να ολοκληρωθεί».

Κληθείσα να σχολιάσει το έργο άλλων υπουργών, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης Παπανδρέου, η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο κυβερνητικό της έργο, εκφράζοντας την ευχή «να μην κληθεί καμία κυβέρνηση να λειτουργήσει κάτω από τις συνθήκες που κληθήκαμε να δράσουμε εμείς. Έχουν γίνει ορισμένες θετικές μεταρρυθμίσει που θα τις βρούμε μπροστά μας. Παρόλα αυτά, εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε, ορισμένα ζητήματα έμειναν στάσιμα. Ωστόσο, δε μπορούμε να τα διαλύουμε όλα συνολικά, κάνοντας λόγο για κυβερνητική απραξία».