«Ναι» σε νέα μέτρα, αν απαιτούνται για το συμφέρον του τόπου είπε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία εκλογών.

Συγκεκριμένα αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο του σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα λάβει νέα μέτρα η παρούσα κυβέρνηση ή η επόμενη που θα προκύψει μετά τις εκλογές. «Αν το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει τη λήψη νέων μέτρων, θα ληφθούν νέα μέτρα», διαβεβαίωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «ορκιστήκαμε στο σύνταγμα ότι θα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και αυτό θα κάνουμε». Σχετικά με την ημερομηνία εκλογών ο κύριος Σταυρόπουλος, διαμήνυσε με νόημα «όταν μία κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο την διαθέτει» και επεσήμανε ότι «πουθενά στις προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών, ούτε ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει ποτέ για συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στις διαφωνίες των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση τόνισε ότι «η κυβέρνηση δημιουργήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες σε μία κρίσιμη στιγμή, στηρίζεται από τρία κόμματα και έχει δύσκολα προβλήματα να λύσει» ενώ ερωτηθείς για το πολυάριθμο του κυβερνητικού σχήματος σημείωσε «η κυβέρνηση λειτουργεί μόνο ένα μήνα. Δεν μπορώ να έχω σαφή εικόνα αν με λιγότερους υπουργούς, θα λειτουργούσε καλύτερα το σχήμα». Μάλιστα σχετικά με την αξιολόγηση των υπουργών από τον Πρωθυπουργό έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «ο Πρωθυπουργός έχει βαρύνουσα ευθύνη για την επιλογή των υπουργών αλλά και για την απόδοση τους».

Παράλληλα αναφερόμενος στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών και ένα δεύτερο νομοσχέδιο που θα καθιερώνει πειθαρχικό δίκαιο στους δημοσίους υπαλλήλους, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ως αντικείμενο μόνο τα οικονομικά ζητήματα, αλλά όλα τα θέματα». Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα των αναπήρων καθώς είχε συνάντηση με εκπροσώπους των ομοσπονδιών και τόνισε « ακούσαμε τα αιτήματα τους, η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία σε αυτό το θέμα εμπράκτως, το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει αύριο Πέμπτη τα αιτήματα τους».

Κλείνοντας τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο κύριος Σταυρόπουλος σχολίασε χαμογελώντας «Αν και ασκώ πολιτική, δεν είμαι πολιτικός».