Σήμερα θα γίνει τελικά η τελευταία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους εκπροσώπους της τρόικας, προκειμένου να συνταχθεί το τελικό πόρισμα των ελεγκτών.

Με βάση το πόρισμα που θα συνταχθεί θα εγκριθεί η δεύτερη δόση του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ, η οποία, ωστόσο, θεωρείται δεδομένη από το υπουργείο Οικονομικών.

Πιθανότητα την Πέμπτη, οι ελεγκτές θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη τύπου το προσχέδιο της έκθεσης αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με το nafteboriki.gr, στο πόρισμα αναμένεται να περιλαμβάνονται τα χρονοδιαγράμματα που δόθηκαν την τελευταία εβδομάδα από τους κυβερνητικούς παράγοντες για την υλοποίηση δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, όπως η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, ο έλεγχος στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, κλπ.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της τρόικας εξακολουθούν να «πιέζουν» για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με πώληση μονάδων της ΔΕΗ, την επιτάχυνση της πορείας συγχώνευσης δημόσιων οργανισμών- ιδιαίτερα των ελλειμματικών, ζητώντας, μάλιστα, αντί για μετατάξεις να υπάρξουν απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού, ή έστω να αντισταθμιστεί το κόστος της διατήρησης του προσωπικού από άλλα δημοσιονομικά μέτρα