«Είναι δικαίωμά του, απόλυτα σεβαστό και τίποτε πέραν αυτού», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Φώτης Κουβέλης, όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την απουσία του βουλευτή του κόμματός του Γρηγόρη Ψαριανού από την ψηφοφορία για τη νέα κυβέρνηση, κατά την οποία τα υπόλοιπα κοινοβουελευτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ», επανέλαβε την εκτίμηση του ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι υπονομευμένη από τον τρόπο που έχει συγκροτηθεί.

Σε ό,τι αφορά τη συνένωση των δυνάμεων της Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης είπε ότι οι πολιτικές των κομμάτων διαφέρουν και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα αντιμνημονιακό τόξο ή για ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, δεν μπορούμε, κατά συνέπεια, να μιλάμε πολύ περισσότερο για σύμπραξη, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, όλων των δυνάμεων της Αριστεράς για να προκύψει ένα άθροισμα πάνω από το 20-25% στη βάση των δημοσκοπικών ευρημάτων. Αλλά για να διαμορφωθούν μέτωπα χρειάζονται κοινές πολιτικές θέσεις, κοινές πολιτικές βάσεις. Και αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν».