Λάβρος κατά εκείνων που επαναφέρουν στο τραπέζι το θέμα του Grexit παρουσιάστηκε, στην έναρξη της ομιλίας του, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς

Αποστολή στους Δελφούς: Γιώργος Λαμπίρης

«Υπάρχουν φωνές πρώην κυβερνώντων, οι οποίες επαναφέρουν το θέμα του Grexit», ανέφερε ο υπουργός.

«Νομίζω πως όσοι επαναφέρουν το θέμα, είτε δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Ευρώπη, είτε προσπαθούν να την κρύψουν», πρόσθεσε με νόημα.

«Γι’ αυτό χρειάζονται ηγεσίες, οι οποίες έχουν πολιτική και άποψη για την Ευρώπη. Ενδεχομένως αυτό να μην αρέσει στους πολιτικούς μας αντιπάλους, ωστόσο το “μένουμε Ευρώπη” δεν είναι αρκετό. Πρέπει να δούμε τι πήγε στραβά στην Ευρώπη. Να θυμηθούμε τι ήταν η τρόικα ξεκινώντας, και ποιοι θεσμοί ανακατεύονται αυτή τη στιγμή και έχουν γνώμη για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος. Πρέπει να καθίσουμε και να σκεφτούμε, να δούμε το παρελθόν με ψυχραιμία πέρα από τα πολιτικά πάθη. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να αυξάνει το δημόσιο χρέος κατά 10 δις. το χρόνο όπως έγινε την περίοδο 1996-2004», συμπλήρωσε ο κύριος Παππάς.

παππας

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των τεχνολογιών, κάνοντας λόγο για τον «κλάδο των κλάδων».

«Η Ελλάδα δυστυχώς είναι 26 στους 28 σε σχέση με τη διείσδυση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Ο τομέας που υστερούμε είναι ο βαθμός στον οποίο έχουν ενσωματώσει τους συγκεκριμένους τομείς στη λειτουργία τους οι επιχειρήσεις», σημείωσε ο υπουργός.

«Πρόβλημα υπάρχει και στην εξοικείωση του πληθυσμού με τις νέες τεχνολογίες παρά τη χρήση των έξυπνων κινητών, είναι πολύ μικρός ο αριθμός των πολιτών που επιλέγει το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Εδώ μπαίνει και το σοβαρό ζήτημα του δημοσίου τομέα που είναι το κορυφαίο ερώτημα πολιτικής και για τη δική μας διακυβέρνηση. Είναι θέμα σχεδιασμού πολιτικής. Δυστυχώς ο δημόσιος τομέας ανέπτυξε αυτές τις πολιτικές με αποσπασματικό τρόπο. Νομίζω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο έργο, την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα. Αυτός είναι και ο ρόλος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς.