Το Ποτάμι έσωσε την ψηφοφορία του άρθρου 29 για την ιθαγένεια, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Αμυράς, σχολιάζοντας ως «κυβερνητική ζαλάδα» την τοποθέτηση του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ επί της διάταξης.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Αμυράς υπογράμμισε, πως αν δεν ήταν το Ποτάμι και ο βουλευτής του, Γ. Μαυρωτάς, ο μοναδικός βουλευτής που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν υπέρ του άρθρου που τροποποιεί τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, τότε η ρύθμιση δεν θα μπορούσε να εισαχθεί στην Ολομέλεια, αφού την είχαν καταψηφίσει οι ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν δηλώσει επιφύλαξη.

«Εμείς, είμαστε περήφανοι που ψηφίζουμε το άρθρο αυτό», ανέφερε ο κ. Αμυράς και απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ρώτησε: «Εσείς τι έχετε να πείτε για τον συγκυβερνήτη σας;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά, φωτογραφία των αδερφών Αντετοκούμπο από το NBA -στην οποία ο Γιάννης και ο Θανάσης πανηγυρίζουν με την ελληνική σημαία στους ώμους τους- και τόνισε: «Αυτά τα παιδιά θεωρούν την χώρα μας πατρίδα τους, εμείς τι κάνουμε γι’ αυτά;».