«Στις επόμενες δύο – τρεις ημέρες είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, προσθέτοντας: «Ελπίζω να γίνει η μεγάλη υπέρβαση γιατί το θέλει ο κόσμος».

«Τα πολιτικά κόμματα είναι προς το τέλος τους, η κοινωνία έχει ξεπεράσει τους βουλευτές» τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά διευκρίνισε ότι, αυτή τη στιγμή, πρέπει «να σταθεροποιηθεί το πολιτικό κλίμα, η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στους εταίρους και έπειτα να προκηρυχθούν εκλογές».

Σύμφωνα με την βουλευτή, «η Ευρώπη μέσα στη δική της τη ζαλάδα έχει τρομάξει από τη μικρή Ελλάδα και από τους παλιμπαιδισμούς του περασμένου χρονικού διαστήματος».

Τις διεργασίες για κυβέρνηση συνεργασίας που βρίσκονται σε εξέλιξη σχολίασε και ο υφυπουργός Επικρατείας Άγγελος Τόλκας, λέγοντας ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τόλκας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ειλικρινής, και διερωτήθηκε γιατί γίνεται τόση κουβέντα για τις τοποθετήσεις του.

«Τα λεφτά με τα οποία ζούμε είναι δανεικά και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε αυτό» πρόσθεσε. «Κάποιοι δεν εμπιστεύτηκαν τον ελληνικό λαό είχαμε λυσσαλέα αντίδραση για το δημοψήφισμα τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό» τόνισε ο υφυπουργός.