«Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας για την απαίτηση εκ μέρους του ΔΝΤ για θεσμοθέτηση συγκεκριμένων δημοσιονομικών μέτρων για μετά το 2018. «Βρισκόμαστε σε μια μάχη με δυσκολίες. Έχουμε αναλάβει ευθύνη και καθήκον. Είμαστε στη μάχη αφοσιωμένοι και στοχοπροσηλωμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

«Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, και είναι καθαρό ότι για μένα δεν μπορούν να θεσμοθετηθούν τώρα. Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Ο Πολ Toμσεν δεν “έπεσε μέσα” σε καμία εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν γίνεται να ζητούν νέα μέτρα κάθε φορά που γίνεται αξιολόγηση», πρόσθεσε.

«Παλεύουμε πολύ ενεργητικά για να κλείσει η αξιολόγηση το Φεβρουάριο», σημείωσε.

«Εμείς έχουμε ενεργοποιήσει το “δότη” όχι τον κόφτη, και μπορεί να τον επανενεργοποιήσουμε. Η σκέψη μου είναι ότι ένα τμήμα του πρωτογενούς πλεονάσματος να επιστραφεί στους πολίτες» ανέφερε.

«Η ΝΔ έπεσε σε όλα έξω, λέει “κάνε στην άκρη” για να επιστέψει το παλιό πολίτικο σύστημα που μας έφεραν στο μνημόνιο που έκαναν χιλιάδες απολύσεις», επισήμανε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την «πόρτα» στις λίγες πιθανότητες που υπήρχαν για συμφωνία εντός του Ιανουαρίου έκλεισε στο μεταξύ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι στο επερχόμενο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου «στόχος είναι να καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις».