«Ένας τρόπος υπάρχει στη δημοκρατία, οι εκλογές», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι βουλευτές του κόμματος «να παραιτηθούμε από την βουλευτική ιδιότητα, και να ανοίξουμε έτσι το δρόμο για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη».

Για τον τρόπο υλοποίησης, είπε ότι «εμπιστεύομαι τον Α. Σαμαρά» και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε πλέον την διακυβέρνηση του τόπου στα χέρια του κ. Παπανδρέου, διότι ο τρόπος με τον οποίο την ασκεί είναι τόσο ανεύθυνος που καθίσταται επικίνδυνος για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος».

«Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να δημιουργούνται συνθήκες πολιτικού τζόγου, γιατί μιλάμε για πολιτικό τζογάρισμα, από τον κ. Παπανδρέου, για το εάν ουσιαστικά η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη ή θα φύγει. Δεν παίζουν με τέτοια πράγματα».

Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες Σαμαρά, απάντησε ότι «ότι έχει κάνει ο κ. Σαμαράς θα ανακοινωθεί, σας επαναλαμβάνω ότι είναι ένας εξαιρετικά υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης, και νομίζω ότι ήρθε η ώρα αυτή η υπευθυνότητα του να βγει μπροστά και να τον καταστήσει βασικό παράγοντα, τον βασικότερο παράγοντα για την επιστροφή του τόπου σε μια πορεία ομαλότητος και ησυχίας. Ο Σαμαράς μπορεί να δώσει τη λύση νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες και ο Πρόεδρος της ΝΔ, θα πει αυτά που πρέπει να πει».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος «νομίζω ότι είναι θέμα ολίγων ωρών».