Με τα σωματεία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας συναντήθηκε η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και της ΥΠΑ, ενόψει της απεργίας που, όπως τονίζει το υπουργείο «μόνοι αυτοί, από τα σωματεία εργαζομένων στην ΥΠΑ, έχουν προκηρύξει, απειλώντας με ομηρία χιλιάδες ταξιδιωτών, αλλά και σωρεύοντας προβλήματα στην οικονομία, απλώς για να υπηρετήσουν μικροκομματικά παιγνίδια και σκοπιμότητες».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και εκπρόσωποι του κλάδου για να διευκρινιστούν τα αιτήματα των ελεγκτών, η απάντηση που έδωσαν ήταν ότι δεν έγινε διαβούλευση για το νομοσχέδιο της ΥΠΑ και ότι πιάστηκαν εξαπίνης.

Ο κ. Σπίρτζης απέδωσε σε κομματικά κίνητρα την απεργία των ελεγκτών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η επιβεβαίωση ήρθε λίγο αργότερα, όταν το Σωματείο Ελεγκτών εξέδωσε δελτίο τύπου για τη συνάντηση και σχεδόν ταυτόχρονα το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία “προτρέπει” τους ελεγκτές να μην απεργήσουν».

«Αναρωτιόμαστε εάν ενημέρωσε το σωματείο το γραφείο τύπου της ΝΔ ή όχι. Οι μάσκες έπεσαν. Τα πρόσωπα, οι κομματικές στοχεύσεις και οι επιδιώξεις φάνηκαν πλέον καθαρά» προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του και τονίζει ότι με την απεργία τους οι ελεγκτές «απειλούν με ομηρία χιλιάδες ταξιδιώτες».

«Για να δοθούν διαβεβαιώσεις, πρέπει να διατυπωθούν αιτήματα. Όταν σκεφθούν να τα διατυπώσουν, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τη ΝΔ, θα απαντηθούν, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Αν αυτά τα αιτήματα ή οι ενστάσεις είναι σε επίπεδο πολιτικής, όπως αυτό που δήλωσαν στο Κοινοβούλιο, ότι δεν έχουν πρόβλημα η Αεροναυτιλία να είναι Α.Ε. , προφανώς δεν θα συμφωνήσουμε για λόγους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος.

Αν είναι συγκεκριμένα και δεν είχαν την «ικανότητα» να τα διατυπώσουν στη χθεσινή συνάντηση, τους περιμένουμε σήμερα το πρωί είτε με ανακοίνωση είτε στο Υπουργείο.

Διαφορετικά: “χαιρετισμούς στην ηγεσία της ΝΔ”» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Λόγω των εικοσιτετράωρων απεργιών που εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας από αύριο (ώρα 00:01) έως και τη Δευτέρα (ώρα 23:59), η AEGEAN και η Olympic Air ακυρώνουν όλες τις πτήσεις του δικτύου τους την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ενώ τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ακυρώνονται όλες οι πτήσεις προς και από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια μέχρι τις 23:59, εκτός από 8 σκέλη πτήσεων που αλλάζουν ώρα αναχώρησης. Επιπλέον, σήμερα η AEGEAN ακυρώνει τις πτήσεις της προς Τελ Αβιβ, Βηρυτό, Αμμάν, Τιφλίδα, Τεχεράνη και την πτήση Τεχεράνη-Αθήνα, ενώ σε άλλες τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης.