Την κριτική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε Δυτική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, για καθυστερήσεις των υπουργών, δέχθηκε ο πρωθυπουργός σε συνάντηση τεσσάρων ωρών μαζί τους στο γραφείο του στη Βουλή.

«Δεν θα ψηφίσω κανένα νόμο που δεν θα είναι γνήσια μεταρρυθμιστικός στο εξής», φέρεται να είπε η Όλγα Ρεντάρη, σημειώνοντας ότι «ο λαός κουράστηκε» και κάνοντας λόγο για «ολίγον μεταρρυθμιστές» υπουργούς.

Μιλώντας στον πρωθυπουργό η ίδια, φέρεται να του ζήτησε να καταστήσει σαφές στους Ευρωπαίους ότι είναι αδύνατον μία χώρα να πληρώνει το 8,3% του ΑΕΠ της σε τοκοχρεολύσια, ενώ τον κάλεσε να επισημάνει στο εξωτερικό τα λάθη που έκανε και η ΕΕ στην αναζήτηση λύσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ: « Δεν στηρίζετε την κυβέρνηση, αλλά την χώρα» φέρεται να τους είπε.

Ο ίδιος έθεσε ως επόμενους στόχους την εκταμίευση της έκτης δόσης και την υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου, προκειμένου να «σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην χώρα» αφήνοντας ωστόσο για μετά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ως τότε, επιχείρησε να κλείσει το θέμα των εκλογών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις, όπως είχε ζητήσει εδώ και δύο εβδομάδες ο Κ. Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Ντόλιος φέρεται να συνέστησε ψυχραιμία και αυτοέλεγχο, επισημαίνοντας το φαινόμενο διαφωνιών μεταξύ των υπουργών.

«Είναι πιο αξιοπρεπής και πιο πολιτική στάση να εξηγούμε γιατί κάνουμε κάποια πράγματα, παρά να τα αποκηρύσσουμε δημοσίως, ενώ τα έχουμε ψηφίσει και εμείς στη Βουλή», ενώ ο Σ. Εμινίδης ζήτησε την ολοκλήρωση της φορολόγησης καταθέσεων του εξωτερικού.

Πηγή: 24h.gr