«Οι κινήσεις του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να στηριχθούν αποφασιστικά», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης αναφορικά με το ζήτημα της διδασκαλίας για τα θρησκευτικά υπογράμμισε. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ακόμη ανέφερε ότι «η αντίληψη της κυβέρνησης για το υπερταμείο διαφέρει με αυτή που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης που είναι οι επιθετικές ιδιωτικοποιήσεις».

«Αναφορικά με την αντιπαράθεση για τα θρησκευτικά θεωρώ πρέπει να στηριχτεί αποφασίστηκα η δουλειά που κάνει το υπουργείο Παιδείας. Αν μια αριστερά θεωρεί ότι πρέπει να σκύβει το κεφάλι στον σκοταδισμό και σε μια αντίληψη που θεωρεί ακόμα και το διαφωτισμό του διαβόλου δεν πρέπει τότε να υπάρχουμε», επισήμανε ο κ. Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης σχολίασε και τις εξελίξεις στο προσφυγικό μετά τη σύνοδο της Βιέννης καθώς και την στάση της Γερμανίας λέγοντας ότι «τα τελευταία χρόνια έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα φόβου και ρατσισμού, αυτό άλλωστε πρόσθεσε φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές στην Γερμανία. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι παρά την πίεση η καγκελάριος δεν έχει αλλάξει στάση σε αυτό το θέμα».